Sve vesti sa LOI

Lisvel Eva Mehija udaljena sa Olimpijskih igara: Dominikanka pala na doping na testu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2024 11:20
Lisvel Eva Mehija, dominikanska odbojkašica, oterana sa Olimpijskih igara Guliver/LPS/Ettore Griffoni
Lisvel Eva Mehija, dominikanska odbojkašica, oterana sa Olimpijskih igara

Lisvel Eva Mehija druga je osoba diskvalifikovana sa Olimpijskih igara u Parizu, jer je iskusna reprezentativka Dominikanske Republike kao irački džudista Sadžad Sehen pala na doping testu

Pomenuta odbojkašica udaljena je sa najvećeg sportskog takmičenja zato što je uzorkovanjem krvi i urina utvrđeno da je pozitivna na zabranjeni furosemid, a rezultati testiranja datiraju iz ovogodišnjeg takmičenja u Ligi nacija.

 

 

Prema prvim informacijama, Lisvel Eva Mehija je sportistima nedozvoljeni diuretik koristila za izbacivanje viška tečnosti iz organizma, u vreme dok je lečila povrede kolena.

"Osećam se veoma loše i razočarano. Napravila sam previd što prethodno nisam istražila lekove za kontrolu zadržavanja tečnosti u telu. Postoji deo mene koji me čini mirnom, s obzirom na to da sam uvek bila poštena i osoba od integriteta. Nije mi bila namera da konzumacijom poboljšam fizičke performanse. Znam da je to teško dokazati, kao i da ljudi ne mogu da poveruju u moju priču. Međutim, držaću glavu visoko i sa punom odgovornošću prihvatiti posledice. Zahvalan sam svima na pruženoj podršci", obratila se javnosti blokerka Lisvel Eva Mehija, s više od deceniju staža u nacionalnom timu.