Sve vesti sa LOI

Kao i obično, ne slažem se sa Pešićem: Petrović smatra da je "drim tim" iz Barselone jači od ovog iz Pariza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2024 10:40
Selektor košarkaške reprezentacije Brazila Aleksandar Petrović MN Press
Selektor košarkaške reprezentacije Brazila Aleksandar Petrović

Selektor košarkaške reprezentacije Brazila Aleksandar Petrović smatra da je slavni "drim tim" sa Olimpijskih igara u Barseloni bio kvalitetniji od današnje selekcije Amerike, koja će nastupiti u Parizu.

Naš selektor Svetislav Pešić nedavno je izjavio da je aktuelni sastav Amerike predvođen velikim imenima iz NBA lige, bio jači od onog iz Barselone, ali se sa tim nije složio njegov kolega sa klupe Brazila.

"Mogu da se složim sa Pešićem u oceni da je ispred nas najjači turnir u istoriji. Kad smo kod Barselone, tamo su u fokusu bile tri, četiri reprezentacije, uz SAD koji je bio nedodirljiv. A sad govorimo o samo jednoj ili dve reprezentacije koje će teško u nekom scenariju u zonu medalja. Šta uopšte reći za onu grupu u kojoj su Kanada, Australija, Španija i Grčka, a tu jedna Španija možda i najslabije kotira? Uz SAD, sada pet, šest reprezentacija ozbiljno razmišlja o medalji, svako mašta o plasmanu u četvrtfinale, sigurni kako za to imaju dobre šanse", rekao je Petrović za "Sportske novosti" i dodao:
 

MN Press

 

 

"Međutim, kao i obično, ne slažem s Pešićem u oceni kvaliteta reprezentacije SAD. Bez obzira na to što je ovaj SAD sastavljen od najboljih igrača koje imaju, teško se to može porediti sa ‘92. Odmah ću ponuditi i argument. Tada je SAD, i na pripremama i na turniru, pobeđivao svoje protivnike s preko 40 poena više u proseku. Sada smo videli da se ovaj SAD jedva provukao protiv Južnog Sudana, na jednu, dve lopte je dobio Nemce. Možda sam malo retro, ali ništa se ne može uporediti sa originalnim ‘Drim timom’", zaključuo je hrvatski stručnjak.

Podsetimo, Brazil je u grupi sa Francuskom, Japanom i Nemačkoj, dok je Srbija u grupi sa Amerikom, Južnim Sudanom i Portorikom.