Sve vesti sa LOI

Ponosno skakao sa zastavom Italije, pa ostao bez burme: Peh Đanmarka Tamberija na otvaranju Igara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2024 08:37
Đanmarko Tamberi, italijanski atletičar, u trenutku gubitka burme tokom otvaranja OI Guliver/AP Photo/Luca Bruno
Đanmarko Tamberi, italijanski atletičar, u trenutku gubitka burme tokom otvaranja OI

Đanmarko Tamberi iz dva razloga nikada neće zaboraviti sinoćnje formalno otvaranje Olimpijskih igara u Parizu, pri čemu je jedan vrlo lep a drugi nimalo simpatičan. A, dobro će ga upamtiti i njegova supruga, iako nije lično prisustvovala događaju u francuskoj prestonici. 

Naime, poznati skakač uvis imao je čast da nosi zastavu Italije, tokom svečane ceremonije na reci Seni, što je ponosno i ushićeno radio, u nekom trenutku se pridruživši skakanju ostatka razdragane sportske ekspedicije sa Apenina. 

 

 

I tu ne bi bilo ništa sporno i loše, naprotiv, da branilac olimpijskog zlata uz Tokija nije tom prilikom izgubio burmu, koja mu je pala u vodu. Naravno, nije bilo govora o napuštanju plovila i traženju uspomene sa venčanja, pa je morao nevoljno da se pomiri sa sudbinom.

Naravno, neobičan peh 32-godišnjeg atletičara naišao je na reakciju njegovih zemljaka, tako što su ga jedni zadirkivali pitanjima kako će da se opravda supruzi, dok su ga drugi proroški tešili da će je možda obradovati zlatnom medaljom i tako se dostojno iskupiti za gubitak.