Sve vesti sa LOI

(VIDEO) Kari pecnuo "drim tim" iz Barselone: Durent veruje da će Jokić biti glavna zvezda na OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 10:28
Stef Kari i Kevin Durent tokom konferencije za štampu pred OI Tanjug/AP Photo/Michel Euler
Stef Kari i Kevin Durent tokom konferencije za štampu pred OI

Svečano otvaranje Olimpijskih igara na programu je večeras (19.30, RTS).

U naredne dve nedelje sportisti iz svih krajeva sveta boriće se u Parizu za verovatno i najvažanije trofeje u svojim karijerama, a među njima nalaze se i košarkaši Amerike, koji su, kada se pogledaju imena igračkog kadra, bez sumnje najveći favoriti za zlato u svojoj disciplini/sportu. 

Pred start takmičenja organizovana je konferencija za medije u to ime na kojoj su govorili Kevin Durent i Stef Kari. A, jedno od pitanja bilo je o tome ko će biti najveća zvezda na Olimpijskim igrama, naravno, van američkog tima.

"Najveće zvezde? Pojedinci? Janis Adetokumbo možda, ili Nikola Jokić... Možete da birate. Ova igra je sada globalna čoveče, svi košarkaši su već velike zvezde na svoj način", rekao je Kevin Durent.

Stef Kari se potom "ubacio" i izneo podatak da je originalni "drim tim", sa Majklom Džordanom, svojevremeno te 1992. godine u Barseloni igrao protiv samo devetorice NBA igrača, dok je sada potpuno drugačija slika.

"Da, zato mi sada igramo protiv 64-65 NBA košarkaša i oni su najbolji od najboljih na svetu", rekao je sa osmehom Durent.

 

 

Novinar je zatim upitao Karija protiv koga jedva čega da zaigra na Olimpijskim igrama. 

Amerikanac je odgovorio - "Ko god bude protivnik u meču za zlato", dobivši hvalospeve Durenta,

Podsetimo, tokom Igara 1992. godine u Barseloni, za Ameriku su igrali: Kristijan Lajtner, Dejvid Robinson, Patrik Juing, Leri Bird, Skoti Pipen, Majkl Džordan, Klajd Dreksler, Karl Meloun, Džon Stokton, Kris malin, Čarls Barkli i Medžik Džonson.

Prema imenima igračkog kadra, Amerikanci ništa specijalno ne kaskaju ni sada. Pojedini tamošnji mediji smatraju da je ovaj tim čak i jači od onog iz Barselone, a vreme će pokazati šta je istina.

Amerikanci se nalaze u grupi sa Srbijom, Južnim Sudanom i Portorikom. Iako su pokazali naznake slabije igre protiv afričke selkcije u pripremnom periodu, i dalje slove za glavne favorite na turniru, a prvi meč u grupnoj fazi odigraće protiv "orlova" u nedelju od 17.15 časova.