Sve vesti sa LOI

Fudbalerke Španije i Kanade opravdale ulogu favorita

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 20:20
Fudbalerke Kanade slavile su posle preokreta Tanjug/AP Photo/Silvia Izquierdo
Fudbalerke Kanade slavile su posle preokreta

Ženske fudbalske reprezentacije Španije i Kanade ostvarile su trijumfe na startu Olimpijskih igara u Parizu. Iako, su obe selekcije važile za favorite svetske šampionke su u premijernom meču grupe C savladale Japan sa 2:1.

Selekcija Španije se mučila na početku meča, što je iskoristila reprezentacija Japana i povela u 13. minutu pogotkom iz slobodnog udarca Aobe Fudžino.

 

 

Uspele su svetske prvakinje iz Španije, da do kraja meča stignu do preokrene. Prvo je u 22. minutu Španija izjednačila pogotkom fudbalerke Barselone Aitane Bonmati, a posle fantastične akcije po desnoj strani. Pobedu najboljem timu na svetu donela je igračica Arsenala Mariona Kaldentej 16 minuta.

Sigurne su bile olimpijske šampionke. Kanađanke su sa 2:1 bile bolje od Novog Zelanda na startu takmičenja u A grupi.

I u ovom susretu povela je reprezentacija koja nije važila za favorita. Novi Zeland je došao do prednosti posle 13 minuta igre pogotkom Mekenzi Beri.

Kanada je izjednačila u poslednjim trenucima prvog dela golom Kloi Lakas. Slavlje braniocu zlata iz Tokija 2021. donela je igračica Rome Evelin Viens deset minuta pre kraja utakmice.

Prvo kolo 

Grupa A

Kanada - Novi Zeland 2:1 (1:1)
Francuska - Kolumbija 3:2 (3:0)

Grupa B

Nemačka - Australija 3:0 (1:0)
SAD - Zambija 3:0 (3:0)

Grupa C

Španija - Japan 2:1 (1:1)

Nigerija - Brazil 0:1 (0:1)