Sve vesti sa LOI

Kari i Durent ne razmišljaju o Srbiji: Uzbuđeni smo što smo u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 13:51
Stef Kari i Kevin Durent su bili na prvoj konferenciji za medije na OI u Parizu Tanjug/AP Photo/Michel Euler
Stef Kari i Kevin Durent su bili na prvoj konferenciji za medije na OI u Parizu

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je održala prvu konferenciju za medije na Olimpijskim igrama u Parizu, a pred novinare su izašli Stef Kari i Kevin Durent.

Nisu pričali o prvom narednom protivniku, Srbiji, već isključivo o tome koliko su uzbuđeni što se nalaze na Olimpijskim igrama.

"Uzbuđen sam što sam ovde, prvi put na Igrama. Reprezentacija je do sada na pripremama bila sjajna, vlada prava „električna“ energija među nama. Uživam u celom ovom iskustvu. Zamišljao sam kako ovo sve izgleda, uzbuđenje je veliko kada predstavljaš svoju zemlju, pogotovo što smo zajedno sa svim ostalim sportistima", započeo je Kari.

Promena sa NBA na FIBA pravila nije previše uticala na najboljeg trojkaša ikada.

"Odigrali smo pet mečeva na pripremama, stekao sam jasnu sliku o svemu, ni ne razmišljam o tome više", objasnio je košarkaš Golden Stejt Voriorsa.

 

 

Kari je istakao i kako bi voleo da pogleda što više drugih sportova.

"Planiram da odem na neke događaje, može da bude motivišuće. Voleo bih da pogledam gimnastiku, odbojku na pesku, plivanje..."

Iskusni bek je objasnio i kako je pritisak drugačiji kada nosite dres reprezentacije.

"Potpuno je drugačiji osećaj, jer ste u timu zajedno sa ljudima protiv kojih ste do juče igrali. Među nama vlada prirodna hemija i siguran sam da će nešto dobro iz toga izaći. Ovde smo zbog posla, ali i da naučimo dosta jedni od drugih. Treba iskoristiti ovo iskustvo", zaključio je Kari.

Sa druge strane Kevin Duretn je izjavio kako se najviše raduje ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara.

"Sjajno je što smo ovde, Pariz je jedan od mojih omiljenih gradova. Jedva čekam da zaigramo protiv nekih od najboljih košarkaša na svetu. Čeka nas i ceremonija otvaranja, uvek poseban događaj, a sada će biti dodatno drugačija jer će se održati na reci. Biće ovo novo iskustvo, jedva čekam", rekao je Durent.

Košarkaša Finiks Sansa su na kraju upitali ko su najveće zvezde košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama, a Durent je naveo Janisa Adetokumba i Nikolu Jokića.