Sve vesti sa LOI

Endi Marej na dan žreba odustao od nastupa u singlu: Britanac igra samo dubl na OI 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 11:44
Endi Marej, britanski teniser, povukao se iz pojedinačnih borbi na Olimpijskim igrama Tanjug/AP Photo/Fabrizio Corradetti/LaPresse
Endi Marej, britanski teniser, povukao se iz pojedinačnih borbi na Olimpijskim igrama

Endi Marej pre nekoliko dana najavio je da će dugu tenisku karijeru završiti posle Olimpijskih igara u Parizu, ali je na dan žrebanja parova u singlu obavestio organizatore takmičenja da ipak neće nastupiti u singlu.

To jest da će se taikmičiti samo u tandemu sa zemljakom Denom Evansom, što je za neki minut prolongiralo današnje uparivanje takimičara u pojedinačnoj konkurenciji.  

"Den i ja smo obećali jedan drugom da će nam dubl biti prioritet. On će možda igrati i singl, ali vežbao je za dubl, kao i ja dok sam bio u Grčkoj, a vežbali smo i zajedno. To nam daje najveće šanse da uzmemo medalju", rekao je poznati Britanac.

Naravno, razlog su zdravstveni problemi s kojima je osvajač nekoliko Grend slemova dugo mučio muku. 

"Leđa mi još nisu u najboljem stanju, pa možda ne bi bilo pametno da igram dva meča dnevno", reči su Mareja koji se tenisu vraćao čak i posle operacije ,kuka. 

Marej je osvojio dva olimpijska zlata u pojedinačnoj konkurenciji, kao i jedno srebro u miks dublu. Što se Grend slemova tiče, dva puta je bio pobedik Vimbldona, a jednom Otvorenog prvenstva SAD.