Sve vesti sa LOI

Loše podnosi pritisak kada igra za Srbiju: Marko Paniki zna Đokovićev problem na Olimpijskim igrama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 10:40
Novak Đoković, srpski teniser, nikako da osvoji olimpijsko zlato Guliver/AP Photo/Seth Wenig, File
Novak Đoković, srpski teniser, nikako da osvoji olimpijsko zlato

Novak Đoković još od 2008. godine učestvuje na Olimpijskim igrama, ali nikako da donese Srbiji zlatnu medalju sa najvećeg sportskog takmičenja, odnosno osvoji jedinu nedostajuću titulu u njegovoj rekordno velikoj kolekciji teniskih trofeja. 

U Parizu (26. jul - 11. avgust) poslednji put će probati da probije tu barijeru, mada se njegov bivši saradnik Marko Paniki boji još jednog lošeg ishoda, pogotovo što najbolji teniser sveta svih vremena dolazi u Pariz posle sedam meseci bez ijednog osvojenog turnira u ATP turu. I s previše eliminacija u ranoj fazi. 

 

 

"On očekuje previše od sebe. Svi znamo šta je osvojio, ali kada igraš kao ekipa – čak i na manje važnim takmičenjima poput ATP kupa ili Junajted kupa – on je pod velikim pritiskom. Osvojio je Junajted kup sa Srbijom, ali je igrao loše. Pod velikim je pritiskom i na teren izlazi s ogromnom količinom stresa sa kojim se ne nosi baš najbolje. Loše je, primera radi, igrao i u duelima za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama", rekao je Paniki za SuperTennis.

Šampion 24 Grend slema posle OI u Kini u Londonu 2012 izgubio je meč za treće mesto, 2016. u Rio de Žaneiru ispao je već u prvom kolu, dok je u Tokiju 2021 stao u polufinalu singla.

 

"Svaki put kada mora da brani boje reprezentacije oseća ogroman pritisak da mora da osvoji bod i bude taj koji će Srbiju odvesti napred. Oni su vrlo složan narod. Nole je iskusan teniser, ali kada igra u timskim takmičenjima to mu je uvek veliki teret", objasnio je poznati kondicioni trener i nekadašnji član tima Đokovića, koji je bio prvak sveta sa Dejvis kup selekcijom Srbije i pobednik prve sezone Junajted kupa.