Sve vesti sa LOI

Protesti ispred stadiona, zvižduci i palestinske zastave bacili u senku pobedu fudbalera Izraela u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 09:10
Fudbaleri Izraela nisu naišli na dobrodošlicu na Olimpijskim igrama u Parizu Guliver/AP Photo/Rebecca Blackwell
Fudbaleri Izraela nisu naišli na dobrodošlicu na Olimpijskim igrama u Parizu

Fudbaleri Izraela noćas u odigrali nerešeno s Malijem, na otvaranju D grupe Olimpijskih igara u Parizu, ali o rezultatu i njihovoj igri manje se priča nego o pozadinskim detaljima meča.

Mada nemaju veze s politikom i odlukama svojih državnika, igrači su izviždani tokom pomenutog susreta, naročito hima zemlje koja mesecima vodi oružane sukoba sa Palestincima u pojasu Gaze.

Takođe, pre utakmice na "Parku prinčeva" ispred kapija poznatog stadiona održani su protesti u znam podršci Palestincima, odnosno protiv Izraela, a i na tribinama su se vijorile zastave slabije strane u ratu.

Inače, zbog postojanja velikog bezbedonosnog rizika, ekipa je na poprište utakmice morala stići skoro dva sata pre njenog početka i u to u pratnju oko 1.000 francuskih policajaca, žandarma, pripadnika javnog reda i mira u civilu... 

Tokom samog meča, Izraelci su verbalno napadani svaki put kada bi uzeli loptu, ali su u takvoj atmosferi uspeli da uzmu jedan bod protiv afričkog protivnika. U sledećem kolu (27. jul) sastaće se sa Paragvajem, a na kraju i odigrati meč sa odgovarajuim tiom Japana.