Sve vesti sa LOI

Košarkaši Španje sprečeni da treniraju u dvorani u Lilu, alternativa selidba u Belgiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 08:25
Serđo Skariolo, selektor Španije, koja ne može da trenira u Lilu Guliver/AP Photo/Alberto Saiz
Serđo Skariolo, selektor Španije, koja ne može da trenira u Lilu

Košarkaši Španije 27. jula igraju prvi meč na Olimpijskim igrama u Parizu, a da još nisu odradili nijedan trening od kako su došli u Francusku, tačnije Lil, gde će biti organizovan gro turnira. 

Zbog zauzetoosti tamošnje hale, izabranici Serđa Skariola nisu imali priliku da rade s loptom, pa vreme provode samo u teretani. Pri čemu ni to ne mogu da obavljaju u zauzetim pratećim objektima glavne dvorane.

Iz tabora "crvene furije" stižu, tim povodom pritužbe na račun neorganizovanosti i neprofesionalnosti domaćina OI, dok suprotna stvara tvrdi da je problem nastao zbog toga što su Španci svoj dolazak prijavili za 25. jul, a u grad stigli dva dana ranije od dogovorenog termina. 

Zbog toga, tvrde španski mediji, postoji mogućnost da se Skariolo i ekioa presele u obližnju Belgiju, a u Lil dolaze samo na mečeve grupne faze. Za početak sa Australijom, prvog dana vikenda, a posle i protiv Grčke i Kanade u grupi A. 

Španija je na Igrama u Tokiju 2021 zauzela šesto mesto, a četiri puta u istoriji najvećeg sportskog takmičenja stizala je do medalja. Dva puta do srebra i jednom do bronzanog odličja.