Sve vesti sa LOI

Skandal i cirkus: Selektor Argentine zgranut dešavanjima na meču s Marokom na Igrama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 08:00
fudbaleri Argentine i sudija na meču Olimpijskih igara, koji je trajao satima Guliver/AP Photo/Silvia Izquierdo
fudbaleri Argentine i sudija na meču Olimpijskih igara, koji je trajao satima

Olimpijske igre u Parizu samo što su počpele, a već imamo kontroverzan događaj o kom će se dugo pričati, jer je fudbalska utakmica Argentine i Maroka završena posle prekida od dva sata, zbog prethodnog masovnog upada navijača afričke selekcije na teren i evakuacije igrača pod "kišom" svakakvih predmeta sa tribina, tako što su timovi još neko vreme proveli na terenu a sudija poništio izjednačujući pogodak "gaušosa", prethodno postignut u neverovatno dugoj nadoknadi vremena (90+16). 

Dakle, već ohlađeni fudbaleri vratili su se iz svlačionica samo da bi prisutvovali naknadnoj intervenciji glavnog arbitra i njegovih kolega iz VAR sobe, jer se lopta kotrljala samo još par minuta pre definitivnog epiloga meča A grupe na turniru u "gradu svetlosti".

"Bio je to najveći cirkus koji sam doživeo, Ono što se dogodilo na terenu bio je skandal. To nije komšijski turnir, to su Olimpijske igre. Utakmica je prekinuta sedam puta, moraš doneti odluku kada se treći put dogodi prekid. Rekli su nam da je utakmica prekinuta iz bezbedonosnih razloga. U svlačionici smo proveli više od sat i po, a danm niko nije rekao šta će se dogoditi", reagovao je zgranuti i ljuti selektor južnoameričkog tima Havijer Maskerano.