Sve vesti sa LOI

Selektor Argentine Maskerano besan: Cirkus, rekli su da je meč gotov, ni Maroko nije hteo da igra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2024 21:30
Havijer Maskerano je bio vrhunski igrač i ovakav skandal nije doživeo Tanjug/AP Photo/Silvia Izquierdo
Havijer Maskerano je bio vrhunski igrač i ovakav skandal nije doživeo

Skandal kakav fudbal nije doživeo dogodio se na prvom meču turnira na Olimpijskim igrama u Parizu. Argentinci su izjednačili protiv Maroka golom u 90+16. minutu. Uleteli su navijači Maroka na teren, sudija je Niberg iz Švedske je nešto odsvirao, ali nije kraj nego prekid. Fudbaleri Argentine su pobegli u svlačionicu, a onda je skandal poprimio epske razmere jer je sudija uz pomoć VAR sobe uvažio zahtev Maroka da je gol postignut iz ofsajda.

Posle skoro dva sata, Niberg je izveo igrače ponovo na teren, oni su odigrali tri minuta i meč je konačno registrovan pobedom Maroka od 2:1. Sve ukupno, prvi susret na OI u Parizu trajao je četiri sata. Selektor olimpijskog tima Argentine Havijer Maskerano je "pucao" od besa.

"Ovo je najveći cirkus koji sam video u životu. Danas su sedam puta upadali na teren, gađali su nas petardama. Rekli su nam da je završeno 2:2. Čak ni Maroko nije želeo da igra", rekao je Maskerano.

 

 

A, onda je otkrio da su juče lopovi obili svlačionicu Argentine:

"Juče su provalili u naše prostorije, Almadine stvari su ukradene! Traže od nas da se za sve akreditujemo, a onda se takve stvari dešavaju".

Biće polemike i narednih dana i oko fudbala i ovog presedana od odluke i oko lošeg obezbeđenja jer je meč desetak puta bio prekidan zbog "džampera" sa tribina.