Sve vesti sa LOI

Šta će jesti sportisti u Parizu? Zabranjena "brza" hrana, na meniju, kroasan sa poširanim jajima i kremom od tartufa!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2024 19:15
U Parizu će se služiti uglavnom hrana biljnog porekla Tanjug/AP Photo/Michel Euler
U Parizu će se služiti uglavnom hrana biljnog porekla

Samo zdrava hrana, ulična ili brza hrana neće moći u selo sa sportistima, bar tako tvrde organizatori Olimpijskih igara u Parizu.

U glavnom gradu Francuske će biti promovisana zdrava ishrana, pa će većina obroka koja će se spremati u olimpijskom selu biti bazirana na biljkama.

 

 

Na turniru će se spremati lakši, vegetarijanski obroci. Neka od jela koja će biti u ponudi su kroasani sa poširanim jajima i kremomod artičoka, zatim ovčiji sir preliveni tartufima.

Tu će biti i prženi pileći medaljoni na bazi soje koji su zamišljeni kao alternativa za čuvenu pohovanu piletinu iz poznatog lanca restorana brze hrane.

Upravo obroci iz najrasprostranjenijeg američkog lanca brze hrane zabranjena je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, što nije uvek bio slučaj. 

 

 

Najbrži čovek na svetu Jusein Bolt, otkrio je kako je na Olimpijskim igarama u Pekingu 2008. jeo samo brzu hranu iz poznatog lanca restorana.

"Po dolasku u olimpijski kamp probao sam lokalno kinesko jelo, koje nije bilo poput onih koja jedemo u našim zemljama, i moje telo nije dobro reagovalo, zato sam jeo "brzu" hranu", rekao je Bolt.