Sve vesti sa LOI

Kanada poslala dve trenerice kući posle incidenta sa dronom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2024 18:35
Selektorka Kanade Beverli Pristman pravi selfi na treningu Tanjug/AP Photo/Silvia Izquierdo
Selektorka Kanade Beverli Pristman pravi selfi na treningu

Selektorka ženske selekcije Kanade u fudbalu Beverli Pristman odlučila je da ne vodi selekciju u četvrtak na meču protiv Novog Zelanda na Olimpijskim igrama u Parizu pošto su dve trenerice njenog stafa poslate kući jer su navodno uzleteli dron iznad treninga fudbalerki sutrašnjih rivalki.

Pristmanova pomoćnica Jasmin Mander i "neakreditovana" analitičarka Džozefa Lombardi podigle su dron kako bi, izvesno je, snimile deo treninga sutrašnjih rivalki na otvaranju ženskog fudbalskog turnira. Lombardi je poslala izveštaj Manderovoj, sve je primećeno i registrovano od strane selekcije Novog Zelanda.

 

 

"Prvo i najvažnije, želim da se izvinim stafu i igračicama Novog Zelnda i igračicama Kanade. Ovaj čin ne predstavlja vrednosti za koje se zalaže naš tim. Ja sam na kraju odgovorna za ponašanje u našem stafu. Kanadski olimpijski komitet se zalaže za fer-plej i mi smo svi šokirani i razočarani", istakla je Pristmanova, koja očigledno nije bila upućena u tajni plan saradnica.

Novi Zeland je prijavio incident jedini za integritet MOK-a i zatražio od Kanade punu reviziju ovog nesvakidašnjeg slučaja. FIFA je takođe pokrenula istražni postupak po ovom incidentu.

Kanada u četvrtak od 17.00 časova u Sent Etjenu igra protiv Novog Zelanda u Grupi A, u kojoj se još nalaze Francuska i Kolumbija čiji je meč na programu od 21.00 čas.