Sve vesti sa LOI

Korona virus ušao u olimpijsko selo: Australijske vaterpolistikinje pozitivne na kovid

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 23:00
Olimpijsko selo u Parizu, u kom su zabeleženi prvi slučajevi zaraženih korona virusom Guliver/AP Photo/Rebecca Blackwell
Olimpijsko selo u Parizu, u kom su zabeleženi prvi slučajevi zaraženih korona virusom

Prethodne Olimpijske igre u Tokiju desile su se godinu dana od predviđenog roka, jer je u međuvremenu buknula pandemija korona virusa, ali kovid nije iščezao pa iz Pariza stiže vest da su zabeležena prva dva slučaja zaražavanja u susret najvećem takmičenju (26. jul - 11. avgust).

Prijavila ih je ekspedicija Australije, jer u ženskom vaterpolo timu ima dve igračice pozitivne na korona test. 

"Moram da istaknem da koronavirus tretiramo kao i bilo koji drugi virus, poput gripa. Ovo nije Tokio... Kasno sinoć nam je jedna igračica rekla da ima simptome, a dobra je stvar što imamo svoju opremu za testiranje i da možemo da dobijemo rezultate veoma brzo te da odmah možemo da krenemo sa dijagnozom i lečenjem...", navela je šefica ima Australije, Ana Maers na konferenciji za medije.

 

 

U međuvremenu je saigračica neimenovane vaterpolistkinje osetila iste simptome, ali se osećala dovoljno dobro da odradi trening. Australijanci tvrde da su preuzeli sve mere, pa tako njihove devojke i ostali sportisti nose maske van bazena, mada organizator to ne traži od bilo koga. 

"Nema rizuka od širenje bolesti. Naravno da je bolest prisutna. Beležimo čak i manji porast broja zaraženih, ali to nije ni slično onome što se dešavalo 2020, 2021. i 2022. godine", rekao je ministar zdravlja Francuske Frederik Valeto.