Sve vesti sa LOI

Organizatori OI 2024. kriju ime poslednjeg nosioca baklje kao zmija noge: Ne zna ni izabrana osoba

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 18:21
Olimpijska baklja, čiji je poslednji nosilac u Parizu 2024 još nepoznat javnosti Guliver/AP Photo/Christophe Ena, File
Olimpijska baklja, čiji je poslednji nosilac u Parizu 2024 još nepoznat javnosti

Skoro da nema šta se ne zna o Olimpijskim igrama u Parizu (26. jul - 11. avgust), a da se tiče njihove organizacije, učesnika, troškova, poprišta takmičenja, raznih zanimljivosti, neverovatnih trivija... ali, zato organizator najvećeg skupa sportista na planeti vešto krije ime poslednjeg nosioca olimpijske baklje.

Da sve bude neverovatnije, navodno, čak ni osoba izabrana da olimpijski plamen donese do zadnjeg odredišta na stadionu, tokom svečanog otvaranja OI i simbolično "upali" Igre, nije još obaveštena da je baš njoj ili njemu pripala ta retka čast.

"U ovom momentu to je informacija koju zna manje od deset 12 ljudi. Ne zna čak ni osoba kojoj će ta čast biti ukazana", tvrdi predsednik Organizacionog komiteta Igara u Parizu, Toni Estenge.

 

 

Mediji kao mediji, uveliko licitiraju imenima, pa se tako kao poetencijalni "nosači" pominju slavni fudbaler Zinedin Zidan, Mari-Hose Perek, s tri olimpijska zlata najuspešnija francuska olimpijka svih vremena, evropski astronaut Tomas Paske, glumac Omar Si, ali i preživeli tokom terorističkog napada u Parizu 13. novembra 2015. u kome je stradalo 130 ljudi.

U međuvremenu, olimpijska baklja mesecima putuje od svoje postojbine u Grčkoj, prošla je kroz mnoge gradove i manja mesta na putu do Francuske, posebno na njenoj teritoriji, a jedna od poslednjih vesti kaže da će pred kraj rute čast da je drži u rukama i trči s njom u rukama imati i američki reper Snup Dog.