Sve vesti sa LOI

Grbić ostaje selektor Poljske do Olimpijskih igara u Los Anđelesu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 13:49
Nikola Grbić ima sjajne rezultate sa Poljskom guliver
Nikola Grbić ima sjajne rezultate sa Poljskom

Evropsko zlato, pa svetsko srebro, uloga jednog od tri favorita za zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, govore mnogo o radu Nikole Grbića sa odbojkaškom selekcijom Poljske, pa zato i ne čudi što je Savez ove zemlje pred odlazak u Pariz produžio nekadašnjem selektoru Srbije ugovor na još četiri godien, do Olimpijskih igara u Los Anđelesu 2028. godine.

Isto su uradili i sa selektorom ženske selekcije Stefanom Lavirinijem.

 

 

"Obaveštamo vas da Grbić i Lavirini ostaju sa nama. Produžili smo im ugovore. Ovo najavljujemo kao ukazivanje poverenja u njihov rad. Treneri se ocenjuju po rezultatima, a kao što možete da vidite, zahvalan sam im na onome što su uradili. Drago nam je što će moći da nastave razvoj naših reprezentacija. Želim im sreću, naporan i plodan budući rad ne samo na Olimpijskim igrama, već i u godinama koje dolaze", izjavio je predsednik Odbojkaškog saveza Poljske Sebastijan Šviderski.

Grbić je selektor Poljske od 2022. godine, njegovi izabranici će na predstojećem takmičenju u Parizu igrati u B grupi protiv Italije, Brazila i Egipta. Poljske dame će igrati u B grupi protiv Brazila, Kenije i Japana.