Sve vesti sa LOI

Još Pariz i kraj: Endi Marej zavšava karijeru nakon Olimpijskih igara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 10:09
Endi Marej najavio penziju nakon Olimpijskih igara u Parizu Tanjug/AP Photo/Martin Rickett
Endi Marej najavio penziju nakon Olimpijskih igara u Parizu

Olimpijske igre u Parizu biće poslednje takmičenje na kojem če učestvovati čuveni škotski teniser Endi Marej pre nego što završi bogatu profesionalnu karijeru.

Ovu informaciju je putem društvene mreže X saopštio sam Britanac koji je u maju napunio 37 godina i  kaže da je nastup za nacionalni tim svoje zemlje za njega uvek bio nešto posebno.

 

 

"Stigao sam u Pariz na svoj poslednji turnir u karijeri. Nastup za tim Velike Britanije za mene je uvek bilo nešto posebno i izuzetno sam ponosan što ću dobti još jednu priliku da igram", napisao je Marej u svojoj objavi.

Rođeni Škot i nekada prvi igrač na ATP listi, je tokom uspešne karijere osvojio 46 titula, a dva puta je, 2012. i 2016. godine, bio olimpijski šampion, mada je teško očekivati da bi mogao da ponovi taj uspeh.

Tokom karijere je imao mnogo problema sa povredama, ugrađen mu je i veštački kuk, a zbog povrede je morao da propusti i nedavno održan Vimbldon, ali on nije želeo da odustane dok još jednom ne zaigra za Veliku Brtitaniju na Olimpijskim igrama na koje je stigao kao 121. igrač planete.