Sve vesti sa LOI

Igre u Parizu će biti spektakularne: Predsednik MOK najavljuje praznik sporta u Francuskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 09:51
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, Tomas Bah Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, Tomas Bah

Olimpijske igre u Parizu biće praznik sporta i promocija svih ispravnih vrednosti, a navijači širom sveta će moći da uživaju u spaktaklu kakav se retko viđa, poručuje predsednik Međuanrodnog olimpijskog komiteta, Tomas Bah.

Prema njegovim rečima olimpijski pokret ujedinjuje ljude i to će se još jednom pokazati u glavnom gradu Francuske, gde će se okuptti sportisti iz svih delova sveta.

 

 

"Za milijarde ljudi širom sveta Olimpjske igre su simbol mira i pravih vrednosti. Naš cilj je da ih ne izneverimo nego da nastavimo sa tom promocijom i pružimo im vrhunsko zadovoljstvo i užitak tokom trajanja Igara. U Parizu nas očekuje spektakl i verujem da će navijači širom sveta biti zadovljni", rekao je Bah i dodao:

"Mnogo truda i rada je uloženo da ove Igre budu organizovane na vrhunskom nivou i sada je vreme da uživamo u zajedništvu, ljubavi i sportu. Hvala svima koji su nam to omogućili."

Ceremonija svečanog otvaranja Olimpijskih igara biće upriličena u petak, 26. jula, ali će neka takmičenja, poput fudbala, početi već 24. jula.