Sve vesti sa LOI

Lebron Džejms će nositi zastavu SAD na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 13:53
Lebron Džejms želi i četvrtu olimpijsku medalju u karijeri Guliver/AP Photo/Steve Marcus
Lebron Džejms želi i četvrtu olimpijsku medalju u karijeri

Lebron Džejms će nositi zastavu SAD na otvaranju letnjih Olimpijskih igara u Parizu. Slavni košarkaš je dobio veliku čast a ona je stigla posle glasanja svih američkih olimpijaca.

"Ovo je neverovatna čast za mene, da predstavljam SAD na globalnoj sceni, posebno u momentu kada svi treba da budemo jedni uz druge. Za klinca iz Akrona, ovo je odgovornost koja mnogo znači ne samo meni, već i celoj mojoj porodici, svim klincima u mom rodnom gradu, saigračima, svim drugim olimpijcima, kao i svima koji žive život sa najvišim ambicijama. Sport ima moć da nas spoji i ujedini, zato sam ponosan što ću moći da budem deo jednog ovakvog momenta", rekao je Džejms.

 

 

As Los Anđeles Lejkersa je već dvostruki osvajač olimpijskog zlata, iz Pekinga 2008. i Londona 2012. godine, dok je na prvim Igrama nastupao kao 19-godišnjak 2004, kada je pomogao da se osvoji bronza. Najbolji je strelac NBA u istoriji, osvojio je četiri šampionska prstena, 20 puta je igrao Ol star mečeve.

Prvi meč košarkaški tim SAD na olimpijskom turniru imaće 28. jula od 17.15 časova protiv selekcije Srbije u okviru C grupe.