Sve vesti sa LOI

Sramotno prvo poluvreme protiv Južnog Sudana: Stiv Ker priznao ranjivost Amerikanaca pred Igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2024 19:47
Stiv Ker, selektor SAD, kritikovao igru svog tima u dobrom delu meča sa Sudancima Guliver/AP Photo/Steve Marcus
Stiv Ker, selektor SAD, kritikovao igru svog tima u dobrom delu meča sa Sudancima

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država, kada su u najjačem sastavu, prepotentno sebe smatraju potpuno sigurnim osvajačima titula na Svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, još kada ubedljivo pobede aktuelnog planetarnog viceprvaka, kao Srbiju pre neki dan u prijateljskom meču, još više se razmašu. Međutim, jučerašnja jedva iščupana pobeda nad Južnim Sudanom, na testu pred OI u Parizu, došla je kao veliko otrežnjenje. 

Barem za selektora Stiva Kera, koji je i putem medija imao šta da kaže svom "timu snova", očigledno razočaran i revoltiran kolektivnim držanjem njegovih izabranika u prvih 20 minuta kaskanja za "malim", ali motivisanim rivalom. 

"Vidite, ceo tim se osramotio na poluvremenu. Lebron Džejms nije bio srećan kada sam ga ostavio na klupi u trećoj četvrtini. Pogledao sam ga i video da je nervozan i da želi da uđe što pre. Kraj je bila dobra za nas. Ona je podsetila naš tim da naši protivnici uvek igraju najveću utakmicu u životu.

 

 

Ovo je prva utakmica u kojoj smo sumnjali u ishod. Dobro je što smo to sada osetili. Opet ćemo osetiti. Dobro je imati izazov. Ako ne budemo igrali na pravi način i fokusirani, svako može da nas pobedi. Ali ako stavimo pravu opremu, možemo pregaziti druge. Ako ne damo sve od sebe, možemo da izgubimo", izdeklamovao je Ker posle meča.

Trener Golden stejta i Amerikanci imaće posla sa Sudancima i u grupnoj rundi Igara (26. jul - 11. avgust), gde će im rival biti i naši "orlovi". Preostali takmac pomenutoj trojci biće opasni Portoriko.