Sve vesti sa LOI

Amerikanci se "provukili" protiv Južnog Sudana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2024 23:35
Lebron Džejms, košarkaš SAD Tanjug/AP Photo/AP Photo/Altaf Qadri
Lebron Džejms, košarkaš SAD

Košarkaši Amerike slavili su nad Južnim Sudanom sa 101:100 u prijateljskom meču odigranom u okviru priprema za Olimpijske igre. Očekivalo se da će Amerikanci imati lak posao, međutim na veliko iznenađenje Afrikanci su pružili veliki otpor NBA zvezdama. 

"Drim tim" u prvom poluvremenu nije ličio na sebe, Karlik Džons, inače novi igrač Partizana se bukvalno "igrao", pa je reprezentacija Južnog Sudana na odmor otišla sa plus 14.

U nastavku Amerikanci su zaigrali daleko bolje i pokazali da su favoriti broj jedan za prvo mesto na Olimpijskim igrama.

Kod Amerikanaca Lebron Džejms je upisao 23 poena uz šest skokova i isto toliko asistencija, pratili su ga Entoni Dejvis i Stef Kari sa po 15 poena.

Kod Južnog Sudana se istakao već pomenuti Karlik Džouns sa tripl-dablom, upisao je 15 poena uz 11 asistencija i 10 skokova. Pored njega, odlični su bili Marijal Šajok sa 25 i Džej Ti Tor sa 14 poena.

Ovo što je Južni Sudan prikazao protiv Amerikanaca nateraće i srpske košarkaše na oprez pred prvu utakmicu na Olimpijskim igrama.