Sve vesti sa LOI

Pripreme za OI: Kanada savladala Francuze, Nemci ubedljivi protiv Japana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2024 08:59
Kanada je slavila protiv Francuske Guliver/Baptiste Autissier Panoramic
Kanada je slavila protiv Francuske

Pripreme za Olimpijske igre se polako privode kraju, a sinoć je odigrano nekoliko mečeva košarkaških reprezentacija. Nemačka je upisala ubedljiv trijumf protiv Japana 104:83.

Franc Vagner je vodio "pancere" do pobede sa 27 poena, a pratio ga je Denis Šruder sa 12. Sa druge strane se istakao košarkaš Los Anđeles Lejkersa, Rui Hačimura sa 19 poena.

Ove dve reprezentacije će se sastati i u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama. Oni su zajedno u grupi B sa Francuskom i Brazilom.

Kanada je takođe slavila protiv Francuske 85:73. Džamal Marej je propustio ovaj duel, a najbolji je bio Šej Gildžis Aleksander sa 23 poena, dok je Ar Džej Beret dodao 21. Sa druge strane je najefikasniji bio Geršon Jabusele sa 19, a pratio ga je Rudi Gober sa 12.

 

 

Pobedu je upisala i reprezentacija Španije i to protiv Argentine 76:72. Za "crvenu furiju" na ovom meču nisu igrali Lorenzo Braun i Rudi Fernandez.

Santi Aldama je bio najefikasniji sa 14 poena, a pratili su ga Serhio Ljulj i Vili Ernangomez sa po 13. U redovima Argentine se istakao Huan Fernandez sa 13 poena, Brusino je dodao 10, a Kampaco 7.