Sve vesti sa LOI

Šoko Mijata morala da napusti olimpijski tim Japana: Gimnastičarka skupo platila piće i cigaretu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2024 13:15
Šoko Mijata, kapitenka gimnastičarske selekcije Japana, sankcionisana zbog nediscipline Guliver/AP Photo/Virginia Mayo
Šoko Mijata, kapitenka gimnastičarske selekcije Japana, sankcionisana zbog nediscipline

Šoko Mijata trebalo je da predvodi gimnastički tim Japana na Olimpijskim grama u Parizu (26. jul - 11. avgust), ali je silom prilika napustila treing kamp i samo će pratiti takmičenje, kao i svi drugi gledaoci širom sveta. 

I sama je kriva za to, jer je svesno prekršila stroga pravila ponašanja za osobe mlađe od 20 godina u "zemlji izlazećeg sunca", verovatno se nadajući da je niko neće videti dok radi zabranjene stvari ili je barem neće prijaviti nadležnima. 

 

 

Iz perspektive većine mladih ljudi širom planete radi se o uobičajenoj stvari, dok je u Japanu nikako nije dozvoljeno da se konzumiraju alkohol i cigarete tinejdžerima njenog uzrasta i mlađima. Kako je tim povodom Gimnastički savez Japana otvorio istragu, a ista potvrdila prekršaje, talentovana sportistkinja morala je da ode iz ekipe.

Ni to što je priznala da je popila samo jedno piće i popušila jednu cigaretu nije bila olakšavajuća okolnost, pa je MIjata skupo platila potrebu da oseti tu vrstu slobode. I uništila mukotrpan rad tokom četiri godine olimpijskog ciklusa. 

Čelnci Saveza i njen trener morali su čak da se izvine javnosti zbog prestupa mlade gimnastičarke, dok je selekcija ostala bez jakog aduta u jednom od bazičnih sportova na takmičenju u Francuskoj.