Sve vesti sa LOI

Met Doson pristao na amputaciju zbog Igara u Parizu: Australijski hokejaš napravio lud izbor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2024 10:56
Met Doson, australijski hokejaš na travi, odstranio deo šake zbog Olimpijskih igara Guliver/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Met Doson, australijski hokejaš na travi, odstranio deo šake zbog Olimpijskih igara

I ptičice na granama znaju da je san svakog iole ozbiljnog sportiste na svetu da makar jednom u životu učestvuje na Olimpijskim igrama, zbog čega mnogi žrtvuju puno toga, ali ono što je napravio Met Doson graniči se s ludilom.

Umesto da povredu prsta reši prirodnim zarastanjem član reprezentacije Australije u hokeju na travi izabrao je daleko rizičniju, bolniju i pogubniju opciju amputiranja dela domalog prsta desne ruke. Samo da bi stigao do OI u Parizu.

"Nisam imao previše vremena za odluku. Imao sam sve informacije koje su mi bile potrebne kako bi doneo odluku, ne samo zbog nastupa u Parizu, već i za nastavak života nakon toga", objasnio je za edomaće medije svoju neverovatnu odluku osvajač srebrne medalje na poslednjim Igrama u Tokiju.

 

 

Selektor Kolin Beč ostao je zadivljen i, u isto vreme, šokiran potezom jednog aduta "kengura" u novom pohodu na titulu. 

"Očigledno je predan nastupu u Parizu. Nisam siguran da bih ja to učinio, ali on je to uradio To nije nešto što trener može odlučiti za igrača", prokomentarisao je Dosonov šef u nacionalnom timu za takmičenje koje će biti organizovano u 32 sporta. 

Inače, Dosonu će ovo biti treće Olimpijske igre, a pored pomenutog drugog mesta ima i jedno bronzano odličje. Još da mu se isplati žrtva, pa da sa saigračima donese Australijancima drugu titulu u istoriji, tačno dve decenije od takvog uspeha u Atini.