Sve vesti sa LOI

Problem pred Olimpijske igre: Učesnici svečane ceremonije najavljuju štrajk

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 14:49
Olimpijski krugovi Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard
Olimpijski krugovi

Samo devet dana ostalo je do svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, a organizatri se sada suočavaju sa velekim problemom koje preti da se pretvori u ozbiljnu katastrofu.

Naime, kako pišu francuski mediji, više od 3.000 umetnika, plesača i akrobarat koji treba da učestvuju na događaju kojim će biti otvorena najveća sportska smotra na planeti, preti da će stupiti u štrajk. Navodno, svi oni su nezadovoljni uslovima i žele da skrenu pažnju na loš položaj u kojem se nalaze.

 

 

Oni tvrde da više od 300 učesnika ceremonije otvaranja radi za novac koji je ispod svakog kriterijuma, a čak su izdali i saopštenje u kojem su naglasili da im je žao što uopšte moraju da se oglašavaju na ovakav način, ali da nemaju drugi način da se izbore za svoja prava.

Prethodnih dana je bilo pokušaja da se ova situacija razreši, ali očigledno nije donela rezultate i sada postoji bojazan da organizator Igara u Parizu ostane bez umetničkog programa tokom ceremonije svečanog otvaranja, što bi bio svojevrsni presdan na modernim Olimpijskim igrama.