Sve vesti sa LOI

Francuska ministarka sporta plivala Senom: Ameli Udea Kastera dokazala čistoću vode za Igre u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 20:38
Ameli Udea Kastera svojim primerom dokazala čistoću reke Sene pred Olimpjjske igre Guliver
Ameli Udea Kastera svojim primerom dokazala čistoću reke Sene pred Olimpjjske igre

Francuska i Pariz ali su sve od sebe da očiste reku Senu za potrebe Olimpijskih igara u glavnom gradu te države, a tamošnja ministarka sporta Ameli Udea Kastera održala je reč, bacila se danas u vodu i plivala neko vreme, kako bi dokazala da je tehnički ispravna.

Odnosno, nije opasna za olimpijce koji će se takmičiti u pojedinim vodenim sportovima na najvećem sportskom takmičenju (26. jul - 11. avgust), čiji je domaćin ponovo "grad svetlosti i mode". Baš kao na Igrama u istom mestu davne 1900. godine, 

 

 

Sve to zbog ranijih problema s čistoćom, jer su redovne analize kvaliteta vode često pokazivale da u njoj ima previše prljavštine, toliko da nije preporučljivo dolaziti u direktan dodir s njom, bez prethodnog filtriranja. 

"Sva merenja u posednjih 12 dana su pokazala da je reka pogodna za kupanje", izjavio je Pjer Rabadan, predstavnik pariških gradskih vlasti, uz tvrdnju da se organizatori ne boje otkazivanja takmičenja na Seni, čije je čari u plivačkom odelu i s kapom osetila i članica francuske Vlade.