Sve vesti sa LOI

Rekordna prodaja karata za Olimpijske igre 2024: Svi putevi vode u Pariz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 12:05
Putokaz sa zastavom Olimpijskih igara u Parizu, ovog leta Guliver
Putokaz sa zastavom Olimpijskih igara u Parizu, ovog leta

Ovogodišnje Olimpijske igre počinju 26. jula i ztrajaće do 11. avgusta, a organizatori takmičenja u Parizu tvrde da su postavili novi rekord u prodaji karata, par nedelja pre početka OI. 

Pri čemu su u zvaničnu statistiku uključeni i zvanični podaci o distribuciji ulaznica za brojna nadmetnja sportista s nekim fizičkim hendikepom, tokom Paraolimpijskih igara (28. avgust - 8. septembar).

"Imamo 8,6 miliona prodatih karata za OI, plus milion za Paraolimpijske igre", ponosno je izjavio za "Frans pres" šef organizacionog odbora Toni Estange, aludirajući na oborene cifre pred start Igara u Atlanti 1996. godine.

 

 

Tada je u sličnom vremenskom periodu kupljeno 300.000 karata manje, a poslednje procene organiatora OI 2024 kažu da će na kraju biti prodato oko 10.000.000 komada vredne hartije, za praćenje iz prve ruke nadmetanja košarkaša, odbojkašica, atletičara, rukometašica, rvača, bokserki... u "gradu svetlosti". 

Između ostalih i više od 100 sportistkinja i sportista iz Srbije, od kojih se očekuje rekordna "žetva medalja". Čast da ih na svečanoj ceremoniji otvaranja, sa zastavom u rukama, predvode imaće trofejna odobojakšica Maja Ognjenović i osvajač dva OI zlata u vaterpolu, Dušan Mandić.