Sve vesti sa LOI

Slukas nije promenio mišljenje: Nije fer da idem na Olimpijske igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2024 10:34
Kostas Slukas će završiti karijeru bez igranja na Olimpijskim igrama MN Press
Kostas Slukas će završiti karijeru bez igranja na Olimpijskim igrama

Košarkaška reprezentacija Grčke se plasirala na Olimpijske igre po prvi put još od 2008. godine, a to su učinili bez Kostasa Slukasa.

Igrač Panatinaikosa nikada nije zaigrao na najvećoj sportskoj smotri i sva je prilika da to neće biti slučaj ni ove godine. 

Grčka je kao domaćin kvalifikacionog turnira savladala Hrvatsku u finalu i tako obezbedila učešće na Olimpijskim igrama. Slukas je propustio kvalifikacije zbog povrede, ali se očekuje da se oporavi do turnira u Francuskoj.ž

 

 

Ipak, iskusni organizato igre smatra da nije u redu da zaigra na Olimpijskim igrama jer je nije igrao na kvalifikacionom turniru.

"Nije u redu moralno, za mene to nije u redu. Trenutno se odmaram. Kupam se dva ili tri puta dok se momci znoje kako bi postigli nešto za nacionalnim tim. Da li ću doći nakon svega što su oni prošli? Ponušeno mi je to. Vasilis Spanulis me je pitao ako želim da popričamo. Rekao sam mu da ne postoji šansa da idem na Olimpijske igre kako ne igram u kvalifikacijama", izjavio je Slukas za grčke medije.

Grčka će u Francuskoj igrati u takozvanoj "grupi smrti". U grupi A se nalaze Kanada, Grčka, Australija i Španija. Dve najbolje plasirane ekipe će se plasirati u narednu fazu, kao i dve od tri najbolje trećeplasirane. 

Nema sumnje da bi prisustvo Slukasa na Olimpijskim igrama bio ogroman plus za reprezentaciju Grčke.