Sve vesti sa LOI

Francuzi nemaju granicu sa ovakvim timom: Kole objavio spisak za OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2024 23:42
Rudi Gober biće jedno od najjačih oružija svog tima. Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara
Rudi Gober biće jedno od najjačih oružija svog tima.

Sve su nam bliže Olimpijske igre u Parizu, a ovdašnjoj javnosti je ponajviše zanimljivo kako će se naša košarkaška reprezentacije pokazati u Francuskoj. Predvođena Nikolom Jokićem, Srbija će se odmah u grupi suočiti sa Sjedinjenim Američkim Državama kao favoritom za osvajanje čitavog turnira, ali i poimence najzastrašujućim sastavom. 

Ipak, ne treba zaboraviti i druge timove koji konkurišu za priliku da se okite olimpijskim odličjem. Kao da smo u čitavoj gunguli oko Amerikanaca pomalo zaboravili na domaćinsku Francusku i strašnu ekipu koja i te kako želi da se pokaže na svom terenu. 

Sada je izašao konačan spisak igrača sa kojima će selektor Vensan Kole pokušati da se izbori sa drugim timovima u okršaju za postojlje, i mora se priznati - "trikolori" su zastrašujući, mora se naglasiti iz nekoliko razloga. 

 

 

Pre svega, u pitanju je ekipa "tornjeva". Sa gorostastima poput Viktora Vembanjame, Rudija Gobera, Matijasa Lesora, ali i atipično visokog pleja u liku novog pojačanja Partizana, Frenka Nilikine, teško da postoji neko ko će fizički moći da im parira. 

Drugi razlog je sama činjenica da će Vembanjama nastupiti, a u evropskoj košarci takvi košarkaši nisu nešto na šta je većina navikla, tako da bi on mogao predstavljati problem za većinu timova. 

Treba napomenuti da je sa spiska otpao Eli Okobo, košarkaš Monaka, što svedoči o tome koliko je ovo tim sa snažnim imenima. Vrlo verovatno da bi Francuz uprkos svojim ponekad besmislenim potezima, bio na spisku većine drugih selektora.

Takođe, ističe se da su im bekovske pozicije najslabija tačka, te da Nando de Kolo nije više ono što je nekada bio, dok upravo Nilikina još uvek nije našao formu koja se očekuje od igrača njegovog talenta.  

Na spisku su se našli sledeći igrači: Viktor Vembanjama, Rudi Gober, Bilal Kulibali, Evan Furnije, Nikolas Batum, Matijas Lesor, Geršon Jabusele, Endu Albisi, Ajzea Kordinije, Nando de Kolo, Frenk Nilikina i Metju Stracel. 

Francuska će se na Olimpijskim igrama susresti u grupi sa Japanom, svetskim šampionom Nemačkom, i kvalifikantom, Brazilom.