Sve vesti sa LOI

Bruno odveo Brazil na OI: Jagova povreda ne deluje opasno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2024 20:26
Ovakav Kaboklo bi vrlo dobro došao Partizanu naredne sezone Profimedia
Ovakav Kaboklo bi vrlo dobro došao Partizanu naredne sezone

Košarkaška reprezentacija Brazila bacila je na kolena domaću Leotniju pobedom rezultatom 94:69, i tako sebi obezbedila putovanje na Olimpijske igre u Parizu ovog leta. 

Jedino što potencijalno može da muči stručnjaka Aca Petrovića jeste povreda Jaga dos Santosa. Naime, omaleni plejmejker Crvene zvezde nezgodno se dočekao prilikom jednog prodora, a potom je po završetku akcije ostao da leži na parketu.

Na kraju je medicinsko osoblje uz pomoć saigrača pomoglo košarkašu da napusti teren, a na Malom Kalemegdanu strpljivo iščekuju dalje informacije, iako je Jago prilično stabilno hodao na poluvremenu. 

Ipak, iako nije bilo Jaga, tu je bio Bruno Kaboklo. Ovaj drugi beogradski Brazilac procveta svaki put kada se nađe u nacionalnom dresu, a deluje da mu prilično nejasan status u Partizanu uopšte ne pravi problem kada je u pitanju reprezentacija. Sada je kraj svog imena na semaforu imao 21 poena uz šut iz igre 4/6 i 12/13 sa linije penala. Takođe, ostaće upamćeno da je pogodio spektakularni šut sa pola terena na kraju prve četvrtine. 

 

 

Što se Letonaca tiče, mora se priznati da su daleko dogurali bez svog najboljeg igača Kristapsa Porzingisa. U njegovom odsustvu, lidersku poziciju su preuzeli Rihards Lomaš sa 15, odnosno Rolands Šmits sa 14 poena. Davis Bertrans, donedavno košarkaš Šarlota, totalno je podbacio ubacivši tek tri poena uz 1/3 iz igre. 

Brazil će na olimpijskom turniru u Francuskoj biti smešten u C grupu sa domaćinom, Nemačkom i Japanom.