Srbija u Parizu

Vasilije Micić: Radost naroda je potvrda svega za šta smo trenirali

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2024 12:44
Plejmejker Srbije, Vasilije Micić Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Plejmejker Srbije, Vasilije Micić

Plejmejker Srbije, Vasilije Micić, istakao je da je radost naroda potvrda vrednog rada koji su on i njegovi saigrači uložili u osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

On je za "B92" govorio o uspehu ostvarenom u "gradu svetlosti".

"Iskreno, i jesmo i nismo svesni šta smo uradili. Više je ta radost naroda potvrda svega. Mi smo se trudili, mislim da nam treba još vremena. Kod nas u Srbiji se najviše vrednuju Olimpijske igre, sport kao što je košarka veliku popularnost i za ovu generaciju koja je ovde prisutna je baš lepa činjenica da smo uspeli da pečatiramo i uzmemo medalju", istakao je Micić.

Posebno je pričao o periodu nakon teškog poraza od Amerike, posle koga je Srbija imala 30 sati odmora do duela sa Nemcima za bronzu.

"Nema tu puno opcija, moraš da se oporaviš mentalno i fizički. Utakmica sa Amerikom je i nama bila, iskreno, i podstrek vezan za naš kvalitet koji realno posedujemo. Jesmo izgubili, to niko ne voli, ali smo kroz tu utakmicu videli šta je potencijal i bez obzira na malo vremena između dve utakmice, imali smo rezerve, izašli i pobedili svetskog šampiona. Mislim da sad imamo priliku da pravimo taj kontinuitet", objasnio je Micić.