Srbija u Parizu

Bogdanović sa dočeka: Ne prestajemo da se ježimo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2024 21:39
Srpski sportisti na balkonu MN Press
Srpski sportisti na balkonu

Pred desetine hiljada navijača na balkon Skupštine grada Beograda najpre su izašli bronzani košarkaši sa Olimpijskih igara u Parizu, pa su se potom na terasi ređali zlatni vaterpolisti i strelci Damir Mikec i Zorana Arunović, zatim Aleksandra Perišić, naša srebrna tekvondistkinja, da bi se na kraju pojavio i Novak Đoković.

Nakon što su proslavili naši sportisti zajednički osvojene medalje, za medije je govorio Bogdan Bogdanović, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije. 

"Emocije su jako pomešane. mislim da smo svi prijatno iznenađeni sa podrškom ljudi. Kao što je Nole rekao..Imali smo to iskustvo i ranije, ali ovo je drugačije kada smo tu kao olimpijski tim. Ne prestajemo da se ježimo", rekao je Bogdan i dodao:

"Jeste. Mogu da kažem, od koje godine smo Srbija, nismo pobedili tu poslednju utakmicu. Jeste bronza, ali se nadamo da ćemo u budućnosti pobednički završavati finala i da smo izgradili pobednički mentalitet".

Tanjug/Sava Radovanović

Bogdan Bogdanović, kapiten "orlova"

Potom, usledilo je pitanje o Lebronu i razgovoru sa njim.

"Ne znam, ali svađali smo se. borio sam se ja za svoje. To je sve u žaru borbe., Bile su tu i psovke, ali i to je deo igre. Sveđto se desi na terenu ostaje na terenu, ali to je fer plej".

Na kraju, usledilo je pitanje o Novaku i balkonu koji su košarkaši već delili sa njim.

"Nadamo se da će se tradicija nastaviti i u budućnosti", poručio je kapiten. 

Potom se kamerama obratio i Dušan Mandić, koji se u svom maniru zahvalio za nadahnuće dobijeno od boga. 

"Neverovatno ovoliko ljudi, na krovovima, na balkonima. nema gde igla da padne. Osetio sam svu radost koju je ovaj narod toliko priželjkivao. Drago mi je da smo uspeli", rekao je Mandić. 

Šta se dogodilo od četvrtfinala?

"Imamo veliko iskustvo i mi smo uvek u početku ne baš najbolji. Sada smo imali poraz gde nismo ličili na sebe. To smo mogli da osetimo u pogledimo protivnika, da su nas otpisali. Kada osetiš to, a tamo sve osetiš, Bog ti da unurašnji, dodatni naboj i borbenost koja je proradila bap kada je bilo najpotrebnije. Ali, mi smo po tome i poznati. Mi smo takav narod, najbolji smo, kada je najteže", doovršio je Mandić