Srbija u Parizu

Dvejn Vejd upozorava SAD: Srbija će se vratiti u Los Anđeles snažnija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2024 17:10
Vejd je osvajao dva odličija na OI, bronzu 2004. i zlato 2008. godine Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky
Vejd je osvajao dva odličija na OI, bronzu 2004. i zlato 2008. godine

Završene su Olimpijske igre u Parizu, a naša reprezentacija ponovo nije obnovila dugosanjani san o Indijanapolisu i pobede nad Amerikancima za potonje zlato oko vrata. Međutim, u odnosu na Rio, Srbija je i te kako naterala SAD na znojanje i drhtavicu, i zasigurno je da se mnogo toga nesportskog umešalo u poraz "orlova". 

Ipak, jedno je ostvareno - pokazalo se "drim timu" da ne lete na oblacima, da ne mogu samo prohujati kroz turnir bez muke, čak i kada Lebron Džejms u 40-im godinama igra kao mladić. 

Toga je svestan i njegov nekadašnji saigrač Dvejn Vejd, koji je posle takmičenja u "gradu svetlosti" istakao globalizaciju košarke i to da ekipe jačaju svake četiri godine. 

"Košarka se razvija globalno i svi dobijaju svoju šansu. Sada se ne možemo sakriti ni od koga. Moramo biti svesni toga. Gledao sam Srbiju, Francusku, Kanadu, Nemačka... Vratiće se snažniji za četiri godine", rekao je popularni Fleš. 

 

 

Potom je naglasio kako je se američki nos i te kako spustio od 1992 godine, te da se ukazuje respekt svakoj ekipi. 

"Mislim da poštujemo ostatak sveta od tada, kada smo izgubili tri utakmice i osvojili bronzanu medalju. Svake godine (i tu uključujemo neameričke timove), ekipe postaju bolje i bolje", objasnio je Vejd za NBC. 

Podsećamo, Vejd u svojim vitrinama ima bronzu iz Atine, odnosno zlato iz Pekinga 2004, i 2008. godine. U svojoj karijeri je predstavljao samo tri franšize: Majami Hit, Klivland Kavalirse i Čikago Bulse, a upamćen je kao član "velike trojke" sa Lebronom i Krisom Bošom, koja je pokorila NBA tri puta.