Srbija u Parizu

Uroš Stevanović: Mi smo i išli da osvojimo zlato

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2024 13:29
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je danas u Beogradu da je njegov tim zasluženo osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Vaterpolisti Srbije su danas doputovali u Beograd, pošto su juče u finalu OI savladali Hrvatsku rezultatom 13:11.

"Ne znam ko nas je otpisao, mi sigurno kao grupa nismo bili kao otpisani. Mi smo išli da osvojimo zlato, kao što smo najavili. Rekao sam momcima da ne prate medije i čitaju komentare. Mi kreiramo mišljenje. Slava i hvala Bogu što je nagradio naš trud i rad", rekao je Stevanović na konferenciji za medije na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

On se zahvalio svim članovima stručnog štaba, kao i igračima.

"Zahvalio bih se i momcima za ovih godinu i po dana. Čestitao bih im, ne zato što su olimpijski šampioni, nego što su pobedili ego, sujetu, strahove, mane", dodao je selektor Srbije.

Stevanović se osvrnuo i na meč četvrtfinala OI sa selekcijom Grčke (12:11).

"Jedina ekipa koju nisam hteo u četvrtfinalu bila je Grčka koja nas je nekoliko puta pre toga dobila. Ovo leto smo se spremili i za Grčku, i za SAD i za Hrvatsku koje su jako slične. Kad smo dobili Grke, dobili smo i dozu samopouzdanja za SAD, dok smo u finalu bili skoro pa perfektni. Grci imaju kvalitet, dosta kombinacija, teško je to spremiti u dva dana. Na poslednje dve utakmice, kada je najpotrebnije, bili smo najbolji", naveo je Stevanović.

Ovo je bila treća uzastopna zlatna medalja za vaterpoliste Srbije na OI, nakon Rio de Žaneira 2016. i Tokija 2021. godine.