Srbija u Parizu

Osećamo se kao Bogovi, tri medalje, tri zlata: "Delfini" blistaju posle slavlja u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2024 17:28
Vaterpolisti Srbije AP Photo/Luca Bruno
Vaterpolisti Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je danas u finalu pobedila selekciju Hrvatske rezultatom 13:11 (5:2, 3:3, 3:3, 2:3).

Nakon utakmice, srpski vaterpolisti bili su presrećni zbog osvojenog trećeg uzastopnog olimpijskog zlata, a evo šta su imali da kažu Strahinja Rašović, Nikola Dedović, Radoslav Filipović i Sava Ranđelović.

"Osećamo se kao bogovi. Tri medalje, tri zlata. Mislim da je svako na svoj način spektakularno doživeo, to je kruna karijere, pred 15.000 do 20.000 ljudi, to je nešto što ćemo pamtiti. Prisustvovali smo nečem najvećem u vaterpolu, pamtićemo to doveka. Našoj ekipi sve čestitke, šta smo prošli to je neverovatno", rekao je Rašović novinarima u Parizu.

Nikola Dedović rekao je da su on i njegovi saigrači radili jako i da su oni verovali u sebe kada niko nije verovao u njih.

"Kod nas nema ništa novo, sve po starom. Radili smo jako, verovali smo u sebe kad niko nije verovao. A mnogo puta nije niko verovao", rekao je Dedović.
 

Profimedia

 

 

Sličnog shvatanja bio je i golman Radoslav Filipović, koji je rekao da je cela ekipa verovala od starta da ne mogu da izgube finale protiv Hrvatske.

"Ušli smo rastrerećeno, igrali za našu dušu i od prvog do poslednjeg smo znali da ne možemo da izgubimo. Ušli smo bez pritiska, Srbija od 2012. nije izgubila nijedno finale. Verovali smo od početka", rekao je Filipović.

Sava Ranđelović smatra da je Srbija zasluženo osvojila zlato.

"Posle onog u grupi gde smo neočekivano izgubili od Australije, digli smo se, krenuli da igramo bolje, kao u Riju smo krenuli da meljemo i osvojili smo OI. Verovali smo da možemo. Znali smo šta smo prošli da bismo došli do ovde. Znali smo da kada klikne da će sve biti kako treba", zaključio je vaterpolista Srbije.