Srbija u Parizu

Bogdanović iskren: Stavili smo tim ispred sebe, zajedništvom do uspeha! Dobrić: Znali smo da možemo do medalje!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2024 13:40
Košarkaši Srbije osvjači bronzane medalje Tanjug/Sava Radovanović
Košarkaši Srbije osvjači bronzane medalje

Sijao je od sreće Bogdan Bogdanović, po dolasku u Beograd. Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije sa osmehom na licu govorio je o velikom uspehu na Olimpijskim igrama. 

Iako ostaje žal za zlatnom medaljom, Srbija može i mora da bude ponosna na košarkaše, koji su pokazali da mogu da se suprotstave i najboljoj selekciji na svetu. 

 

 

"Zahvalio bih se svima na podršci, našim porodicma posebno. Napravili smo dobru atmosferu od starta, tako da možemo da budemo zadovoljni rezultatom ovog leta", rekao je Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije Srbije.

Kako ste uspeli da se za manje od dva dana oporavite za Nemce, posle poraza od Amerike?

"Zajedništvo. Nije to odjednom nstalo, to se gradilo na treninzima, utakmicama. Svi su stavili tim ispred sebe. Nismo ni znali koji su naši dometi, ali smo verovali da su dosta visoki. To nam je bila uvek motivacije, stalno smo bili zajedno i trudili se da što više vremena provedemo zajedno".

Kada vam je bilo najteže tokom turnira? 

"Znam da se pamte samo poslednje utakmice, ali utakmica sa Južnim Sudanom mi je bila najteža. Tu je počelo trošenje. Nekako se olaako shvataju mečevi koju su prošli. Svi gledaju samo duel  Amerkinkcima, znam to je najzanimljivije, veća je pažnja. Mi znamo kroz šta smo prošli, to je ono što nas čini jačim", rekao je Bogdanović

Ognjen Dobić, složio se sa kapitenom i dodao:

"Iskreno bilo jee jako teško da se pripremimo za meč sa Nemačkom. Znali smo šta nam je cilj i držali smo se toga i pored svih teškoća. U glavi nam je bila samo medalja. Znali smo šta treba da uradimo i t pokazali smo da imamo kvalitet. Medalja nam je bila cilj. Uspeli smo da dođemo do onog što samo zacrtali".