srb
• najnovije
Srbija u Parizu

(KRAJ): Košarkaši se zahvalili na podršci: Hvala vam, ova medalja je plod zajedništva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2024 13:18
Selektor Svetislav Pešić, Ognjen Dobrić i kapiten košarkaša Srbije, Bogdan Biogdanović Tanjug/ Sava Radovanović
Selektor Svetislav Pešić, Ognjen Dobrić i kapiten košarkaša Srbije, Bogdan Biogdanović

Još jednom su najbolji srpski košarkaši obradovali naciju uspehom na Olimpijskim igrama, gde je u Parizu osvojena bronzana medalja, a samo su ih čudne sudijske odluke sprečlile u tome da se bore i za najsajnije odličje.

"Orlovi" bi po ranije utvrđenom planu trebalo da slete na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" oko 12.20 časova, gde će im bit priređen svečani prijem i u 12.45 je zakazana konferencija za medije.

Takođe, u toku naredne nedelje će biti organizovan tradicionalni doček ispred skupštine grada Beograda, gde će se pojaviti i svi ostali osvajači medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama.

Za sada su to Zorana Arunović i Damir Mikec koji su osvojili zlatnu medalju u streljaštvu, najbolji teniser svih vremena Novak Đoković koji je osvojo isto odličje, kao i Aleksandra Perišić koja je u tekvodnu osvojila srebro. Njima će se pridružiti i vaterpolisti koji od 14.00 časova igraju finalni meč protiv Hrvatske.

(UŽIVO) Povratak košarkaša sa Olimpijskih igara

11.08.2024. 13:40

Konferencija je završena

Prijem košarkaške delegacije Srbije na aerodromu "Nikola Tesla" je završen i igrači su napustili VIP salon, a u toku naredne nedelje se očekuje i tradicionalni doček ispred skupštine Beograda.

11.08.2024. 13:39

Pešić: Finale je trebalo da igramo Nemci i mi

"Saglasan sam sa mišljenjem selektora Nemačke da je finale ovih Olimpijskih igara trebalo da igramo oni i mi. To smo zaslužili svime prikazanim na Igrama", rekao je selektor Pešić.

11.08.2024. 13:37

Bogdanoivć: Najtežća utakmica protiv Sudana

"Svaka poslednja utakmica je u fokusu, ali meni je najteža utakmica, možda čak i u karijeri bila ona protiv Južnog Sudana. Bilo je mnogo teško igrati tu utakmicu, ali mi smo uspeli", rekao je kapiten Srbije.

11.08.2024. 13:35

Dobrić: Medalja je oduvek bila cilj

"Oduvek smo znali da je medalja cilj i trudili smo se da to osvarimo: Znamo kroz šta smo prošli i ovo je zaista veliki uspeh", rekao je Dobrić.

11.08.2024. 13:34

Bogdanović: Ključ je u zajedništvu

"Zajedništvo se gradilo i na treninzima i na utakmicama, svi su stavili tim ispred sebe i taj neki cilj smo uspeli da ispunimo. Nismo ni mi znali koji su nam dometi, ali znali smo da su visoki i verovali smo u to na svakom treningu i na sastanku, gde smo se god pojavili išli smo zajedno.

11.08.2024. 13:32

Pešić: I da smo izgubili od Nemačke bio bih ponosan na igrače

"Ako imaš cilj on te motiviše i daje ti snagu da izdržiš, da se odrekneš odmora preko leta i da budeš sa ekipom. Teško je to sve izdržati, ali ovi momci su to sve izdržali i ja sam ponosan. Mogli smo i da izgubimo od Nemačke i ja ne bih promenio svoje mišljenje. Ekipa je meni pomogla, ja sam ekipi, imali smo savete i koje su igračimeni davali koji mi se nisu svideli, ali verovali smo jedni drugima i stvorilo se uzajamno poverenje.

11.08.2024. 13:29

Pešić: Nemoguće je bilo napraviti uspeh bez timskog duha

Hvala svima na podršci, ali i igračima i zahvaljujem se Bogdanu Bogdanviću kao kapitenu. Nema dobrog rezultaza bez zajedničkog rada. Taj put nije uvek lak, nailazi se na mnogo prepreka da se stigne do cilja, potrebno je mnogo odricanja, ali ekipa je naravila dobru atmosferu. Tu ima mnogo mladih igrača i onih nešto starijih. i doživljavam jaku sreću što sam radio sa njima što su svi bili jednaki. Nije se pravilo pitanje ko kosi, a ko vodu nosi. Pokazali su mentalni sklop izdržljivosti, pogotovo za tri utalkmice u Parizu i to se nikada više neće ponoviti. Bio je ovo najkvalitetniji turnir u istorii, 12 najboljih igrača iz Amerike i svih ostali NBA lige i Evroilige. Nije bilo moguće napraviti dobar rezultat bez zajedničkog duha.

11.08.2024. 13:24

Bogdanović: Hvala na podršci

"Zahvalio bih se svima na podršci, Oni su nam najveća podrška svima nama u reprezentaciji. Napravili smo takvu atmosferu da je od početka bila sjajna", rekao je kapiten Bogdan Bogdanović. 

11.08.2024. 13:22

Počinje obraćanje: Tu su Pešić, Bogdanović i Dobrić

Počinje prva zvanična konferencija košarkaške reprezentaciej Srbije po dolasku u Beograd. Na njoj su selektor Svetislav Pešić i igrači Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić.

11.08.2024. 13:16

Konferencija za medije bi trebalo da počne za koji minut

Prema informacijama sa aerodroma "Nikola Tesla" konferencija za medije košarkaša Srbije koja će se održati u VIP salonu, trebalo bi da počne za nekoliko trenutaka.

Ostanite sa nama i saznajte šta imaju da kažu bronzani košarkaši.

11.08.2024. 12:47

Javnosti će se obratiti selektor i kapiten

Kako se može čuti na licu mesta, planirano je da se isped delegacije košarkaške reprezentacije Srbije okupljenim novinarima obrate selektor Svetislav Pešić i kapiten "orlova", Bogdan Bogdanović.

11.08.2024. 12:27

Kasni avion, planirano sletenje oko 13.00 časova

Bilo je planirano da avion sa košarkašima Srbije sleti oko 12.25 časova, ali najnovije informacije govore da je novo vreme kada bi bronzani košarkaši trebalo da stignu u Beograd oko 12.57 časova.

To znači da će se i planirani prijem na aerodromu "Nikola Tesla" koji je bio zakazan za 12.45 časova biti pomeren za oko 30 minuta.

11.08.2024. 11:30

Dolazak bronzanih "orlova" se očekuje oko 12.25h

Prema redu letenja avion sa najboljim srpskim košarkašima bi na aerodrom "Nikola Tesla" trebalo da sleti oko 12.25 časova, a u 12.45 je zakazana konferencija za medije.

Na najvećem srpskom aerodormu se nalazi i veliki broj navijača koji su došli da pozdrave osvajače bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Parizu.

Ostavite komentar