Srbija u Parizu

Spušta se zavesa na Olimpijske igre u Partiz: "Delfini" nas nikada nisu izdali, u finalu sa Hrvatskom "jure" treće uzastopno zlato

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2024 07:53
Vaterpolisti Srbije igraju u finalu protiv Hrvatske MN Press
Vaterpolisti Srbije igraju u finalu protiv Hrvatske

Danas se spušta zavesa na 33. Olimpijske igre u Parizu. Dve nedelje vrhunskog sporta, 10.500 takmičara iz 206 zemalja prodefilovlo je glavnim gradom Francuske.

Svi oni nadmetali su se u 32 različita sporta, za ukupno 329 zlatnih medalje, a među njima bili su i sportisti iz Srbije. 
Naša zemlja bogatija je za pet novih olimpijskih medalja. Zlato su osvojili Novak Đoković, Damir Mikece i Zorana Arunović, srebrom se okitila Aleksandra Perišić,  dok je bronza sinoć na grudima zasijala kod srpskih košarkaša, a poslednja medalja čeka se danas od vaterpolista. 

"Delfini" nas definitivno nikada nisu izdali. Dvostruki uzastopni olimpijski šampioni igraju za novo zlato danas u 14.00 časova protiv svetskog prvaka i evropskog vicešampiona Hrvatske.

 

 

Iako su ih mnogi otpisivali, vaterpolisti su još jednom pokazali da na njih Srbija uvek može da računa. 
Grupnu fazu takmičenja odigrali su "delfini" po principu toplo-hladno, a onda je usledila furiozna igra kada je bilo najpotrebnije.

Posle početne pobede protiv Japana u slaboj igri, loše partije protiv Australije i Mađarske, korektnog otpora Španiji, bile su tu i tri jako dobre utakmice. I to pre svega protiv domaćina Francuske, favorizovane Grčke i prijatnog iznenađenja Amerika. I Srbija poput svetskog prvka Hrvatske ima svoje adute.

 

 

Mandić je pokazao da je u sjajnoj formi, Nikola Jakšić je pravi kapiten, doneo je Srbiji polufinale, golom u poslednjoj sekundi protiv Grčke, Filipović je fantastičan na golu, Dedović igra turnir života. 

Ipak, kada se sve sagleda, Srbija i nemaa loše mesto u timu. Svi vaterpolisti su dali veliki doprinos da Srbija opet bude u finalu i borbi za zlato. 

"Delfini" srećno! Neka vam se pozlati i finale u Parizu!