Srbija u Parizu

Cabolov ostao bez medalje: Srpski rvač poražen u borbi za bronzu, Amerikanac napravio cirkus sa sudijama i na kraju slavio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2024 19:38
Hetik Cabolov Profimedia
Hetik Cabolov

Srpski rvač Hetik Cabolov nije uspeo da osvoji bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je poražen od Amerikanca Kajla Daglasa Dejka u kategoriji do 74kg slobodnim stilom.

Amerikanac je posle velike borbe došao do pobede od 10:4, iako je naš borac bio u prednosti sve do poslednjih 30 sekundi borbe.

Dejk je uzeo prvi poen tako što je izgurao srpskog rvača van borilišta, a onda je Cabolov u parteru došao do preokreta, a potom i do prednosti od 4:1.

Njegov rival je onda napravio pravi cirkus sa sudijama koje su dugo pregledale dve situacija, na kraju doneli odluku na promene rezultata neće biti, što je naljutilo Amerikanca, ali mu je pauza od skoro pet minuta mnogo više prijala.

Odmah je došao do poena i to na mora se priznati izuzetan način, poveo je 10:4 i nije bilo vremena za Cabolova da uradi nešto više...

Pre borbe za bronzu Cabolov je u petak pobedio Imana Mahdavija, ali je onda poražen od Daičija Takatanija.

Ipak, Japanac je dogurao do samog finala, što je našeg borca poslalo u repesaž, u kome je prvo trebalo da se bori protiv Kubanca, Gendrija Garzona Kabaljera, ali je ovaj predao meč, što je Cabolova poslalo na megdan Daglasu Drejku.