Srbija u Parizu

Slađe bi bilo da smo pobedili i Amere: Gudurić i Marinković ponosni na kompletan olimpijski nastup

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2024 13:51
Košarkaši Srbije, proslavljaju osvajanje olimpjske bronze u Parizu Tanjug/(AP Photo/Mark J. Terrill)
Košarkaši Srbije, proslavljaju osvajanje olimpjske bronze u Parizu

Uspeli su najbolji košarkaši Srbije da za nešto više od 30 sati dođu sebi posle šokantnog poraza u polufinalu, na kraju maestralne partije protiv moćnih Sjedinjenih Američkih Država, usprave se i do nogu potuku Nemačku u meču za bronzu sa Olimpijskih igara u Parizu

Delovali su toliko rešeno i složno da se činilo da ni da utakmica traje dva dana ne mogu da izgube od aktuelnog svetskog prvaka, kao u finalu prošlogodišnjeg Mundobasketa, kada su "orlovi" igrali bez Nikole Jokića i još par vedeta. 

"To je snaga ovog tima, stalno to pričamo, svako zna svoju ulogu, daje ono što se od njega traži. Jako mi je drago što smo uspeli da se oporavimo za ovaj duel, pre svega emotivno. Znamo šta se desilo sa Nemcima prošle godine u finalu Svetskog prvenstva, hteli smo da im vratimo i drago mi je što jesmo. Sada imamo i olimpijsku medalju", egzaltirano je izdeklamovao Marko Gudurić posle rezultatske osvete Vagneru i društvu. 

 

 

Uz žal za ispuštenu i(li), sudijskim greškama, oduzetu pobedu nad SAD koju su "orlovi" 37 od 40 minuta držali u šaci. 

"Jeste lepo što smo Nemce ostavili bez medalje, ali bilo bi slađe da smo pobedili Amere. Dobili smo mnogo lepih poruka posle te utakmice, ovi što imaju tviter su nam prenosili... Svima je juto posle bilo gorko, pokazali smo da niko nije nepobediv", podseća Gudurić na kraju jedne uspešne olimpijske odiseje. 

Na njegove reči se nadovezao Vanja Marinković, čiji su poeni u par navrata dodavali energiju protiv Nemačke. 

"Bili smo bolji mentalno posle Amera nego posle Australije. Dobro sam spavao (smeh). Ustali smo jutros u sedam. To je energija, to nas krasi, ko god uđe da 100 posto svojih mogućnosti. Ne ulazi se u reprezentaciju poenima", kaže Vanja.