Srbija u Parizu

Ova medalja je moj najveći uspeh u karijeri: Vasilije Micić oduševljen posle pobede nad Nemačkom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2024 13:33
Vasa Micić i Vanja Marinković Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Vasa Micić i Vanja Marinković

Fenomenalnu partiju u utakmici za treće mesto na Olimpijskim igrama u Parizu pružio je i Vasilije Micić koji je u odlučujućim trenucima preuzimao odgovornost.

Pogađao je onda kada je to trebalo, a odličan je bio i u defanzivnim zadacima, ali nakon osvojene bronze nije želeo da priča o sebi samom. 

"Najvažnija je medalje, a za moj lični performans odavno ne marim. Uvek se trudim dajem maksimum, nekada je to dobro, kao što je to bio slučaj danas, a nekada nije. Uspeli smo da ostvarimo veliki rezultat i meni je ovo najveći uspeh u karijeri", rekao je Micić za RTS i tom prilikom se poimence zahvalio svim saigračima iz nacionalnog tima.

Nekadašnji MVP Evrolige je još naglasio da su on i njegovi saigrači mnogo toga naučili iz poraza od Sjedinjenih Američkih Država u polufinalu i ta iskustva iskoristiili u današnejm duelu.

"Sve što se dešava se dešava sa nekim razlogom. Naravno da je uvek bolje kada pobediš, ali i iz svakog poraza moraš nešto da nauči. Sve nam je to dalo dodatnu motivaciju da osvojimo ovu medalju", rekao je Micić.