Srbija u Parizu

Vratili smo Nemcima za poraz u Manili i uzeli ono što nam pripada: Filip Petrušev nakon osvojene medale u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2024 13:10
Filip Petrušev na meču protiv Nemačke Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill, Pool
Filip Petrušev na meču protiv Nemačke

Emocija i euforija su preplavile košarkaše Srbije nakon osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, a i u takvoj situaciju su još jednom pokazali zajedništvo.

Saglasni su svi igrači "orlova" da je ovo odličje plod timskog duha i istakli da je onakav poraz od selekcije Sjedinjenih Američkih Država uticao da se u njima probudi inat.

"Fenomenalni utisci, Zaslužili smo ovo zbog svega onoga što smo prošli kroz pripremni period i ceo turnir ovde u Francuskoj, a pogotovo zbog onakve utakmice sa Amerikancima. Uspeli smo da se 'skupimo' i uzmemo ono što nam pripada. Osvojili smo bronzanu medalju, pokazali da imamo karakter i vratili smo Nemcima za onaj poraz u Manili prošle godine na Svetskom prvenstvu", rekao je Filip Petrušev za RTS odmah po okončanju utakmice u Parizu i dodao:

"Možda je i dobro što smo igrali ovu utakmicu u 11. sati jer nismo imali vremena da mislimo na sve ono što se dogodilo u meču protiv Sjedinjenih Američkih Država. Zahvalan sam svakom saigraču, ali i svim članovima stručnog štaba koji su dali svoj doprinos da se osvoji ova medalja".