Srbija u Parizu

Rekao sam da idemo na zlatnu medalju: Viktor Jelenić nije iznenađen olimpijskim finalom vaterpolista

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2024 11:24
Viktor Jelenić, predsednik VSS, od početka verovao u srpske vaterpoliste MN Press
Viktor Jelenić, predsednik VSS, od početka verovao u srpske vaterpoliste

Mnogu su sumnjali da najbolji vaterpolisti Srbije mogu do samog finala Olimpijskih igara u Parizu, posle tri godine bez medalje na velikim takmičenjima i loših izdanja u grupnoj fazi. Ne i Viktor Jelenič

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije zato blista u Francuskoj, gde se nalazi kao podrška "delfinima", koji tamo brane zlatne medalja sa Igara 2016. u Rio de Žaneiru i 2021. u Tokiju. 

"Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica. Ali lepo je kada znaš da je medalja ponovo naša. Nisu protekle ni jedne Olimpijske igre od Sidneja 2000 a da nije osvojeno odličje na najvažnijem takmičenju. Ovo je sedma olimpijska medalja u nizu i jako lepo zvuči da smo treći put uzastopno u finalu, da smo po tome isti kao Amerikanci u košarci", rekao je Jelenić za sajt VSS, uoči sutrašnjeg duela sa Hrvatskom. 

Na početku priprema, u junu u Kragujevcu, predsednik VSS Je pričao sa igračima, koji su svašta prošli na ovim Igrama

"Nije tajna, razgovarali smo o svemu, rekao sam da idemo na zlatnu medalju. I na konferenciji za štampu, pred turnir Srbija 2024 sam kazao da nam je cilj najsjajnije odličje. To je izmedju ostalog i obaveza prema prethodnim velikim generacijama".

 

 

O samom turniru će biti još priča i priča. Pogotovo o briljantnoj partiji protiv Amerikanaca u polufinalu. 

"Naš put je bio takav kakav je bio. Nema reprezentacije koja nije imala slab dan. Najvažnije je da smo na najtežim iskušenjima pokazali snagu, jedinstvo i želju da uspemo. U tome smo uspeli i već sada mogu od srca da čestitatm i igračima i stručnom štabu na urađenom. Naravno i da se zahvalim svima koji su sve vreme bili uz nas, podržavali nas, kao i onima koji nisu davali podršku i njima se zahvaljujem jer su nam davali snagu da idemo dalje".

Jelenić je u igračkoj karijeri osvojo broznu u Sidneju i srebro u Atini, a nekada je u vodi vodio bitke sa sadašnjim selektorom komšijske selekcije. 

"Olimpijski finale je veliki događaj, pre svega za sportistu. Čast je biti deo njega. Hrvatska je odlična ekipa, predvodi je moje veliki prijatelj, Ivica Tucak sa kojim sam igrao u Crvenoj zvezdi . Svetski su prvaci, evropski vicešampioni ali finale je jedna utakmica u kojoj su šanse uvek pola-pola. Ko igra u finalu ne igra da izgubi", podseća prvi čovek našeg vaterpola.