Srbija u Parizu

Srpski sportisti na olimpijskim borilištima: Košarkaši igraju za bronzu, moguće medalje u kajaku i rvanju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2024 08:00
Košarkaši Srbije, igraju danas za treće mesto na Olimpijskim igrama u Parizu Tanjug/(AP Photo/Michael Conroy)
Košarkaši Srbije, igraju danas za treće mesto na Olimpijskim igrama u Parizu

Letnje Olimpijske igre u Parizu sasvim su se primakle završetku (26. jul - 11. avgust), sve manje je sportista u Olimpijskom selu i na borilištima, pa ćemo tako od Srba danas navijati samo za mušku košarkašku reprezentaciju, Milicu Novaković i Hetika Cabolova.

Prva će nastupiti naša kajakašica i to u drugoj polufinalnoj trci na 500 metara (10.30), a rezultat Novakovićeve u kvalifikacijama daje joj zapravo da se nada zauzimanju jednog od prva dva mesta i prolasku u finalno veslanje ženskih jednoseda na ovoj kratkoj deonici. 

 

 

Samo pola sata kasnije sve oči će biti uprte u Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nikolu Milutinova, Vasilija Micića i ostale "orlove" pod obručima, jer će u 11.00 s Nemačkom početi utakmicu za treće mesto na košarkaškom turniru.

Biće to repriza prošlogodišnjeg finala Svetskog prvenstva, a selektor Svetislav Pešić, igrači i mi se nadamo s drugačijim ishodom. Briljantno olimpijsko polufinale sa Amerikancma potvrdilo je da imamo tim za velika dela.

 

 

U isto vreme počeće i repesaž u rvanju slobodnim stilom, u konkurenciji do 74 kilograma, gde će Cabolov probati da dobije borbu protiv Geandrija Garzona Kabaljera. Ukoliko pobedi Kubanca ide u finale repesaža i borbu za bronzanu medalju.