Srbija u Parizu

Simonović o porazu Srbije od SAD: Zaslužili smo pobedu mnogo više nego oni

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

09.08.2024 23:44
Marko Simonović svojevremeno u dresu Crvene zvezde MN Press
Marko Simonović svojevremeno u dresu Crvene zvezde

Proslavljeni košarkaš i bivši reprezentativac Marko Simonović rekao je za TV Tanjug da je Srbija zaslužila da pobedi Amerikance u polufinalu Olimpijskih igara.

"Mislim da smo odigrali sjajnu utakmicu protiv Amerike. Mislim da je bilo zaista, dobro i napeta utakmica. Igrali smo sjajnu košarku 37 minuta i zaista mislim da smo zaslužili tu pobedu. Šteta, žao mi je momaka što nisu pobedili. Mislim da smo mnogo više mi zaslužili nego oni, ali eto, u sportu ne postoji pravda. Nadam se da će nam se vratiti negde kasnije", rekao je Simonović.

MN Press

Marko Simonović na utakmici Crvene zvezde

Uveren je Simonović da će ekipa učiniti sve da pobedi Nemačku u meču za bronzu u subotu od 11 časova.

"Mislim da neće faliti motivacije. Borimo se za medalju, igramo za to treće mesto. Mislim da bi trebalo to da nam bude motiv više. Osvojiti medalju na olimpijskim igrama je zaista velika stvar i trebalo bi da budemo ponosni na momke", dodao je Simonović, osvajač srebrnih medalja sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu 2014. i Olimpijskim igrama 2016. godine.

Simonović veruje da su Amerikanci veliki favoriti u finalu protiv Francuske uprkos činjenici da će domaćin imati veliku podršku sa tribina, a posebno je istakao timski kvalitet koji ima Srbija.

"Nikola Jokić je fenomenalan momak pre svega. Mi znamo njegove kvalitete, mnogo znači ekipi. Videli smo to u svim ovim utakmicama, pogotovo u utakmici protiv Amerikanaca. Ali nije on jedini igrač naše ekipe. Ima tu dosta igrača koji zaista dobro igraju. Ne bi trebalo nikog da izdvajamo. Oni su tim i zaista su sjajan tim i sjajno funkcionišu", zaključio je Simonović.