Srbija u Parizu

Pešić pred borbu za (ne)utešnu bronzu: Mi prvo da zacelimo rane od sinoćnje utakmice

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 18:02
Selektor Svetislav Pešić želi pobedu i bronzanu medalju FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr
Selektor Svetislav Pešić želi pobedu i bronzanu medalju

Košarkaška reprezentacija Srbije je bolnim porazom od SAD zakazala sebi okršaj sa bronzanu medalju protiv svetskog šampiona Nemačke. "Panceri" su izgubili polufinalni meč od domaćina Francuske, i sada će igrati reprizu finala sa Mundobasketa u Manili. 

Pre utakmice, oglasio se selektor našeg nacionalnog tima Svetislav Pešić, kojie se prvo osvrnuo na prolazak vaterpolista u finale OI

"Čestitam našim vaterpolistima plasman u finale, srdačno ih pozdravljam i želim im sve najbolje u finalu", počeo je Kari, pa se osvrnuo na "orlove":

MN Press

Svetislav Pešić na meču sa Amerikom

"Mi prvo da zacelimo rane od sinoćnje utakmice. Pre svega da se fizički vratimo u neko prvobitno stanje, kao pred utakmicu sa Amerikancima. S obzirom na naše medicinske probleme koji nas prate poslednjih dana... Okrenuti smo skroz tome, već smo imali jedan sastanak sa igračima. Večeras pred spavanje još jedna analiza i sutra rano ustajanje, jer igramo utakmicu u 11 sati".

Potom je prokomentarisao našeg protivnika. 

"Znamo sa kim igramo, vrlo ih poštujemo. Izvanredna ekipa, timski orijentisana košarka. Borbeni! Istovremeno, oni su pokazali, ne samo na ovom turniru, već poslednje dve-tri godine, da su izrasli u izvanrednu ekipu, sa izvanrednim pojedincima. Naravno, nije bilo puno vremena za bilo kakve detalje, ali mi ih dobro znamo. Moramo, pre svega, da mislimo na naš plan igre. To je ono što, u ovom trenutku, mene lično i moj trenerski staf najviše okupira. Da možemo da pronađemo prave odluke, da pomognemo našim igračima da odigraju istu utakmicu kao što su do sada igrali", rekao je Pešić.

A ono što može brinuti jeste da je na pitanje o zdravstvenom biltenu Pešić kratko odgovorio:

"Ne zna se", dovršio je popularni Kari.

Utakmica između Srbije i Nemačke se igra u subotu od 11.00 časova.