Srbija u Parizu

Nismo pucali ni kada smo prolazili mulj i blato grupe: Strahinja Rašović ponosan na timski duh

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 17:15
Strahinja Rašović, srpski vaterpolista, ističe držanje ekipe u kriznim trenucima kap recept uspeha Profimedia
Strahinja Rašović, srpski vaterpolista, ističe držanje ekipe u kriznim trenucima kap recept uspeha

Nije izlizana fraza već velika istina da se na muci poznaju junaci, ko ne veruje u to neka prečešlja put najboljih vaterpolista Srbije do finala Olimpijskih igara 2024, 11. avgusta u Parizu. Protiv Hrvatske ili Mađarske. 

Toliko su bili ranjivi i loši u grupnoj fazi, ne računajući partiju protiv Francuske, da nema mnogo onih koji su ih videli do kraja u borbi za zlatnu medalju. A, onda su, kao u finalu poslednjih OI u četvrtfinalu "udavili" odličnu Grčku, pa danas bili maestralni protiv ambicioznih Sjedinjenih Američkih Država. 

"Prošli smo kroz grupu oanj mulj i blato do guše, tad sam rekao da niko nije umro već je put koji mora da se prođe. Ekipa se sklapala i podizala, sad smo u finalu i najsrećniji sam na svetu. Kako prošle Oi, tako i ove, ponosan sam i srećan zbog nas i svih koji su navijali za nas. Izvinite zbog suza, ovo je ono kad si mali i sanjaš, najlepši momenti u karijeri i uživam. Naći ćemo snagu za još jednu utakmicu", rekao je Strahinja Rašović posle pobede nad SAD. 

Tri godine su naslednici zlatnih izabranika legendarnog Dejana Savića išli s jedno na drugo veliko takmičenje, a da nisu uspevali da dobace do pobedničkog postolja. I, onda, u Parizu bum-tras. 

"Znao sam, jer da nisam znao ne bih došao na OI. Bez obzira nadve godine u kojima smo gubili, kroz kakvo blato što smo prolazili i čemu smo bili izloženi i kako su na nas gledalii. Znao sam da će da prođe, jer kad smo gubili nije dolazilo do pucanja u timu. Držali smo se zajedno i na početku ovog leta smo došli s namerom da napadnemo olipijsko zlato. Bez fraza i krilatica, kao mali sam govorio da Srbija ide na zlato u vaterpolu uvek. Porazi su sastavni deo sporta, a mi smo danas zasluženo u finalu", rekao je Rašović kroz suze.