Srbija u Parizu

Da budemo naša najbolja verzija u meču za zlato: Hladnokrvni Stevanović već gleda u finale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 16:47
Uroš Stevanović, selektor Srbije, neće "samo" plasman u finale Olimpijskih igara tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Uroš Stevanović, selektor Srbije, neće "samo" plasman u finale Olimpijskih igara

Poput svog trofejnog prethodnika Dejana Savića, selektor najbolje vaterpolo reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović, maltene u stavu mirno dočekao je pobedu u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu i trezveno prokomentarisao sjajnu rolu protiv tima Sjedinjenih Američkih Država. 

Kao da nije hteo da rasipa energiju pred zadnju bitku u odbrani trona iz Tokija i Rio de Žaneira. Nije, naravno, mogao a da ne pohvali svoje izabranike i to kako su ispoštovali njegove taktičke zamisli. 

"Zadovoljni smo ulaskom u finale, odigrali smo bolje nego u četvrtfinalu, hrabri nas što smo u odbrani sa igračem manje bili odlični. Protiv nas je svirano 18 isključenja i sjajno smo se branili. Odbrana mora da bude na visokom nivou kad su na programu mečevi odluke. Samopouzdanje nam je raslo iz meča u meč, nadam se da će najbolja verzija biti u meču za zlato. Odbrana nije bila najbolja na ovoj utakmici, ali igrač manje jeste i to je napravilo razliku", analizira Stevanović. 

 

 

"Delfini" su do finala stigli posle četvrtog mesta u grupi, kao na prethodna dva izdannja Igara, kada su kapicu Srbije nosili članovi najmoćnije generavije u istoriji našeg timskog sporta. 

"I u Riju i u Tokiju smo bili četvrti posle grupne faze, pa stizali do zlata. Momcima koji su tad bili u ekipi znači iskustvo, ujedno ga prenose onima koji nikad nisu bili na Igrama, kamoli igrali ovako velike utakmice", podseća mladi trener.

Osvajaču titula sa mlađim selekcijama ne pravi razliku između Hrvatske i Mađarske, kao potencijalnih rivala u nedelju. 

"U pitanju su fantastične ekipe i biće veliki derbi vaterpola", smatra Stevanović, koji je pre izvesnog vremena u priči za sajt TV arena sport najavio pohod na pobedničko postolje u Parizu.

I održao reč.