Srbija u Parizu

Perfektna odbrana ključ uspeha: Ubović i Ćuk objasnili dominaciju Srbije protiv SAD

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 16:34
Nemanja Ubović, srpski vaterpolista, hvali defanzivu u olimpijskom polufinalu sa SAD tanjug/AP Photo/Luca Bruno)
Nemanja Ubović, srpski vaterpolista, hvali defanzivu u olimpijskom polufinalu sa SAD

Kada vaterpolisti Srbije igraju odbranu kakvu su učili od najnižih razreda naše čuvene vaterpolo škole onda malo ko može da im parira na svetu, pogotovo reprezentacija ne Sjedinjene Američke Države, što se videlo i u današnjem polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Isti ovaj tim izgledao je kao glineni golub u utakmici grupne faze protiv Australije, protiv Mađarske je na kraju iste primio čak 17 golova, a onda je ambicioznim "jenkijima" dozvolio samo šest lopti u mreži odličnog Filipovića. Jer su i golman i ostali uradili savršen posao pred našim golom. 

"Sve ste videli. Čestitao bih ekipi na izuzetnoj agresivnosti i velikoj borbi. Ispoštovali smo plan i uspeli da prevaziđemo probleme sa početka. Mentalno smo bili veoma jaki i ponovo bih želeo da čestitam saigračima. Verovali smo jedni u druge, bili smo agresivni i igrali smo jako. Doveli smo odbranu do perfekcije i to nam je na kraju omogućilo trijumf", izjavio je Ubović. 

 

 

Miloš Ćuk je osvajao titule i sa prethodnom, moćnom generacijom, pa iz prve ruke zna šta donosi prevagu. 

"Željom i voljom smo sve odradili. Odbrana je funkcionisala najbolje i tako smo dobili meč. Idemo dalje, osvojili smo medalju i nećemo se zadovoljiti ovim. Nije nam važno ko nam je protivnik, bavićemo se nama samima i imamao vremena da se pripremimo. Verujem da ćemo biti pravi u finalu", rekao je povratnik u reprezentaciju, inače vlasnik olimpijskog zlata iz Rio de Žaneira 2016. godine.

"Delfini" će u nedelju, protiv Mađarske ili Hrvatske, braniti titulu iz Tokija. I, navijamo svim srcem za to, sačuvati tron!